21 sept. 2024 | 12:54

InfoCons a descoperit ingredientul periculos din șampoanele din comerț. Milioane de români le folosesc fără să știe ce mare greșeală fac

Sănătate
InfoCons a descoperit ingredientul periculos din șampoanele din comerț. Milioane de români le folosesc fără să știe ce mare greșeală fac

Atunci când alegem produsele de igienă a corpului, majoritatea din comerț, nu știm la ce să ne uităm și, cu atât mai mult care este ingredientul periculos din șampoanele din comerț. Din păcate, milioane de români le folosesc fără să știe ce mare greșeală fac, dar cei de la InfoCons spun că acum au descoperit ingredientul periculos.

Știi ce conțin șampoanele din comerț?

Încă de la primele lor iterații, oamenii nu au dus lipsă de șampoane, balsamuri și produse de styling din care să aleagă. Dar, te-ai întrebat vreodată cum faci cele mai bune alegeri pentru stilul și tipul tău de păr?

Poate ar fi cazul să-ți amintești să te mai uiți din când în când la ce ingrediente, potențial periculoase, le conțin aceste produse și pe care trebuie să le eviți, mai ales că vorbim, totuși, de produsele de îngrijire a părului și a pielii.

InfoCons a descoperit ingredientul periculos din șampoanele din comerț. Milioane de români le folosesc fără să știe ce mare greșeală fac

Adevărul este că multe produse de îngrijire personală comercializate în masă conțin substanțe chimice potențial dăunătoare. Acordând atenție ingredientelor, te poți antrena să identifici aceste substanțe și să găsești produse alternative care nu utilizează substanțe chimice periculoase.

Deși ne place să credem că mâncăm sănătos, că trăim într-un mediu nepoluant și, în aceeași măsură, folosim produse de îngrijire a pielii fără substanțe toxice, realitatea este cu totul alta.

Din nefericire, mâncăm de cele mai multe ori nesănătos (și nu că ne-am dori), trăim într-un mediu extrem de poluant și, surpriză, există ingredientul periculos din șampoanele din comerț, care poate fi dăunător părului și scalpului.

InfoCons a descoperit ingredientul periculos din șampoanele din comerț

Ceea ce au descoperit recent cei de la InfoCons, nu face altceva decât să ne certifice faptul că nimic nu mai este de pericole, și că ne expunem zilnic la ele, de cele mai multe ori inconștient.

Dacă ne referim strict la ceea ce conțin șampoanele din comerț, vei rămâne surprins să aflii că, spre exemplu, au conținut mare de sulfați. Aceștia ajută la crearea spumei și a bulelor în unele șampoane.

InfoCons a descoperit ingredientul periculos din șampoanele din comerț. Milioane de români le folosesc fără să știe ce mare greșeală fac

Scopul acestor surfactanți, sau agenți de suprafață, este de a curăța murdăria, pielea uscată și uleiul de pe scalp. S-ar putea să-ți placă senzația de spumă a șampoanelor care includ sulfați, dar acești agenți tensioactivi pot uneori să afecteze pielea, textura părului sau chiar să declanșeze o reacție alergică.

Dar, cele mai recente teste făcute de InfoCons, arată că, de fapt, ingredientul periculos din șampoanele din comerț este propionaldehidă (BMHCA).

Ce este propionaldehida, și cât de periculoasă poate să fie?

Pentru necunoscători, propionaldehida este o moleculă aromatică care este utilizată pe scară largă ca ingredient de parfumare în multe produse cosmetice, inclusiv parfumuri deodorante, antiperspirante și produse pentru păr.

Este, de asemenea, utilizat în multe produse necosmetice, cum ar fi detergenții și produsele de curățat pentru uz casnic. Acesta este adăugat la preparatele cosmetice și produseloe necosmetice ca agent de mascare pentru a reduce sau inhiba mirosul produsului de bază, conferind în același timp o aromă florală.

Deoarece este un ingredient de parfumare, concentrațiile de propionaldehidă în produsele finale ar trebui să fie scăzute și adesea restricționate de autoritățile de reglementare, cu valori tipice de 1,9 % în parfumuri, 0,6 % în loțiuni aftershave și până la 0,12 % în produsele cosmetice produse cosmetice.

Alte ingrediente periculoase în șampoanele din comerț

În baza unor alte studii, la nivel mondial, experții ai mai descoperit cel puțin alte 16 ingrediente periculoase în șampoanele din comerț, precum cele din următoarele familii de substanțe:

  • Parabeni (conservanți),
  • Siliconi,
  • Uleiuri Minerale,
  • Gudron de cărbune,
  • Ftalați,
  • Coloranți chimici,
  • Para-fenilendiamină,
  • Polietilen glicoli,
  • Triclosan,
  • Retinil palmitat,
  • Benzen,
  • Resorcinol,
  • Sulfură de seleniu.

InfoCons a descoperit ingredientul periculos din șampoanele din comerț. Milioane de români le folosesc fără să știe ce mare greșeală fac

Concluzie

Există atât de multe ingrediente problematice pentru îngrijirea părului încât poate fi copleșitor să te gândești care dintre ele sunt sigure pentru cumpărare. Așa că, ar trebui să fim mai atenți atunci când decidem să cumpărăm astfel de produse.

Digisport.ro
A încercat să ridice 105 kilograme, dar i-a căzut bara cu toată greutatea pe gât! Atenție, detalii și imagini cu impact emoțional
Stirile PROTV
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce tragedie. Marele actor ne-a părăsit
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Dan Diaconescu pregătește marea lovitură. Așa ceva nu s-a mai văzut în România
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Doliu în televiziune! A murit actorul copilăriei noastre. Toți l-am iubit
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru SENIORI. Aceste PENSII nu se majorează
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro