20 iul. 2022 | 16:33

Produsele de machiaj care dăunează vederii. Femeile le folosesc zi de zi

Utile
Produsele de machiaj care dăunează vederii. Femeile le folosesc zi de zi
Produse de machiaj care fac rău vederii.

Majoritatea femeilor din zilele noastre nu se pot desprinde de machiaj. Pentru unele activitatea aceasta reprezintă un moment de relaxare pentru ele, iar altele adoră să își dedice timp imaginii lor pentru a-și pune în evidență astfel și trăsăturile. Toate doamnele și domnișoarele trebuie să ia la cunoștință și părțile negative. Care sunt produsele care dăunează vederii? Multe dintre femei le folosesc zilnic.

Produse de machiaj care dăunează vederii: nu trebuie să le mai folosești

Un studiu de oftalmologie arată că există posibilitatea apariției unor probleme oculare cauzate de machiaj. Ochii sunt o zonă foarte sensibilă, motiv pentru care în special doamnele trebuie să fie mai atente pentru că se machiază des. Particule din diverse produse de make-up pot provoca iritații, conjunctivită sau alte boli.

Eyeliner: el îți poate provoca iritații, roșeață, conjunctivită sau alte afecțiuni. Multe dintre reprezentantele sexului frumos adoră să îți facă diverse forme de codițe cu eyeliner chiar zilnic. Neplăcerile pot să se înrăutățească dacă suferi de blefarită sau de sindromul ochiului uscate.

Mascara: utilizarea zilnică a rimelului poate duce la blefarită – inflamație a marginii pleoapei. Mai mult decât atât, rimelul rezistent la apă poate conține solvenți asemănători cu vopseaua de ulei și conține ceară, uleiuri și silicoane care pot intra în ochi.

Farduri: ele nu lipsesc dintr-o trusă completă și sunt mereu o bază în fiecare machiaj. Află că particulele din farduri se lipesc de filmul lacrimal, lucru care poate provoca vedere încețoșată și iritații. Mai mult decât atât, bacteriile, acarienii de praf și ciupercile se pot acumula în timp și pot ajunge în ochii noștri.

Cum îți dai seama că ai o sensibilitate?

Sensibilizarea față de un anumit produs apare în urma folosirii lui regulate și poate să apară în mai multe feluri:

– Prin contact direct piele-alergen – de exemplu alergia la rimel;
– Prin contact la distanță – de exemplu afecțiune localizată la pleoape indusă de fardul de obraj;
– Prin contact infectant – de exemplu un produs aplicat ințial pe corp care ajunge accidental pe față sau în contact cu ochii.
– Prin contact aerogen – picături de parfum, deodorant;
– Prin expunere la soare – reacție datorată fotoalergenilor.

Ingredient din produsele de machiaj

În majoritatea produselor de machiaj găsim talc. Acesta este un ingredient obișnuit și este utilizat pe scară largă în articolele de îngrijire personală. Utilizarea lui este sigură, dacă nu conține fibre de azbest.

Mineralul nu irită pielea și nu provoacă efecte nocive evidente. Lista produselor care utilizează talc în compoziție este foarte lungă. Adăugarea lui în make-up ajută la asigurarea unei texturi netede și la absorbția umezelii.

Alte utilizări ale talcului în machiaj sunt următoarele:

  • Adăugă culoare produselor.
  • Îmbunătățește aspectul și textura.
  • Ajută la fixarea machiajului pe piele.
  • Evită cojirea machiajului.
Parteneri
Cum se comportă Kate Middletone în intimitate. Un fost angajat a dezvăluit totul
Redactia.ro
Un fost finanțator din SuperLigă a murit
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara din Arad și luat-o acasă. Apoi a primit o veste bombă
Digi24
Oamenii sunt uluiți când află ce vârstă are acest bărbat. Cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire și cât îl costă pe an
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Vouchere pentru cei cu pensii de până în 1.450 DE LEI. Vin direct acasă, PRIN POȘTĂ
Capital.ro
Obiceiul care duce la scăderea colesterolului! Medic: ”Indiferent de alimentație!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIILE NU mai pot fi PLĂTITE! Lovitură pentru MILIOANE de seniori
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro