Incident grav la Bacalaureat, în Bihor! Ce au făcut 7 tineri care susțineau examenul

Incident grav la Bacalaureat, în Bihor! Ce au făcut 7 tineri care susțineau examenul
Incident grav la Bacalaureat, în Bihor!

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat nu a fost lipsită nici anul acesta de incidente. Un eveniment neplăcut a avut loc, la Bihor, în care au fost implicați șapte tineri. Aceștia au venit să susțină prima probă la limba și literatura română, însă din păcate și-au ratat această șansă.

Sesiunea de toamnă Bacalaureat 2019. Ce au făcut tinerii în sala de examen

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a debutat pentru șapte tineri din Bihor cu respingerea din acest examen.

Potrivit informațiilor apărute pe site-ul ebihoreanul.ro, aceștia au avut proasta inspirație să se prezinte la proba scrisă de limba și literatura română într-un mod necorespunzător.

În sala de examen, din centrul amenajat în Liceul Horvath Janos din Marghita, tinerii au fost prinși cu telefoane și căști.

Ei au fost dați afară de la prima probă și și-au pierdut șansa de a mai susține vreo probă în această sesiune.

Tinerii au fost prinși cu căști și telefoane în sala de examen. Ei au fost dați afară din examenul de Bacalaureat
Tinerii au fost prinși cu căști și telefoane în sala de examen

În plus, tinerii nu vor mai putea să susţină Bacalaureatul timp de două sesiuni. Așadar, o nouă șansă de a promova Bacalaureatul va fi pentru ei tocmai în vara anului 2021, când își vor putea din nou testa cunoștințele dobândite în anii de studiu.

Profesorul Claudiu Damian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, a spus că din cei 647 de candidaţi înscrişi la această probă, s-au prezentat în săli 533, în timp ce 107 au absentat.

Bacalaureat 2019. Peste 43.000 de candidați, la sesiunea de toamnă a examenului național

Ministerul Educației Naționale a anunțat că 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019. Conform datelor centralizate, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului continuă, joi – 22 august, cu examenul scris la limba maternă, pe 23 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe data de 3 septembrie, va avea loc afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.