Bacalaureat 2019 Toamna. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

Bacalaureat 2019 Toamna. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF
Subiecte Limba și literatura română, Bacalaureat toamnă.

BAC 2019, sesiunea de toamnă. ​Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2019, care se desfășoară începând de astăzi, miercuri, 21 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi la BAC 2019, sesiunea de toamnă, peste 28.700 de candidați provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

 Subiecte la Limba și Literatura Română, la Bacalaureatul din Toamnă

Proba de română de la bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă, a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la română la BAC 2019 fiecărui elev.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise sa facut în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Subiectele: elaborare și dificultate

Subiectele la română pentru bacalaureat sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele care au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Din cele 100 de variante de BAC se vor extrage doar două, în funcție de profil. Cei de la uman vor primi o variantă mai grea, iar cei care au studiat la real vor primi o variantă ceva mai ușoară.

O tablă neagră pe care scrie cu cretă albă Bacalaureat 2019.
Bacalaureat 2019 Toamnă: modele de subiecte la Limba și literatura română.

Subiecte profil real și uman

Prima probă scrisă este cea de limba română. În sesiunea de vară, la profilul real, elevii care au au participat la bacalaureat au primit subiecte la română constând în realizarea unui eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi”, de George Panu.

Cel de-al doilea dintre subiectele la română la BAC 2019, sesiunea de vară, a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”. Elevii de la profilul uman au primit de realizat un eseu pe baza unui text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Consultă aici subiectele la română la BAC 2019 Real

Consultă aici subiectele la Română la bacalaureat 2019 Uman

Sesiunea august – septembrie 2019 – Calendarul complet:

21 august – Limba şi literatura română/E)a

22 august – Limba şi literatura maternă/E)b

23 august – proba obligatorie a profilului/E)c

26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.