La ora la care scriem acest material, autoritățile din județul Tulcea, încearcă să stingă un incendiu uriaș în Delta Dunării, declanșat pe raza localității Plauru. Conform informațiilor din teren, nu se știu cauzele clare ale acestui incendiu declanșat aici.
În cursul acestei seri, în Judeșul Tulcea pompierii îneracă să stingă pe raza localității Plauru un incediu provcat în pădurea de aici. Conform repreentanților ISU nu se știu încă de la ce a pornit acst incediu, dar au fost alocate toate resursele necesare stingerii.
ISU Delta anunță că au fost trimiși să intervină două autospeciale și cel puțin 10 subofițeri, precum și reprezentanții voluntari ai Serviciului Voluntari pentru Situații de Urgență din comuna Ceatalchioi și reprezentanți ai Ocolului Silvic Tulcea pentru a evalua pagubele materiale provocate de incendiu.
„Suprafaţa afectată până în acest moment este estimată de către rangeri şi comandantul intervenţiei la aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată şi pădure”, spun prerezentanții ISU Delta.
În cursul zilei de duminică, 29 octombrie, au mai fost și alte focare, dar de data asta acestea apăreau în zona unor amenajri agricole din zonă, ca urmare a declanșării acestora pe suprafețele de vegetație de aici, reprezentanții ISU Delta folosind autoutilitarele timp de 12 ore.
Află despre: Sute de militari români trimişi în Delta Dunării, la graniţa cu Ucraina
Se pare că multe dintre aceste focare s-au datorat și dronelor lansate de Rusia spre Ucraina și care au fost doborâte de apărarea ucraineană.
La începutul lunii septembrie, Ministrul Apărării, Angel Tilvar, a declarat că posibile piese de drone au fost descoperite în apropierea graniței dintre România și Ucraina.
Tilvar a declarat că părți din ceea ce a fost cel mai probabil o dronă au fost descoperite în estul județului Tulcea, o zonă de pe Dunăre care formează o graniță naturală între România și Ucraina aflată în război.
„Confirm că, în această zonă, au fost găsite bucăți care ar putea fi ale unei drone”, a spus el, adăugând că piesele nu reprezintă o amenințare.
El a precizat că zona nu a fost evacuată deoarece nu există nimic care să sugereze că piesele sunt periculoase și a spus că piesele vor fi analizate pentru a confirma originea lor.
Kievul declarase că dronele au detonat în România în timpul unui raid aerian rusesc în timpul nopții asupra unui port ucrainean de peste fluviul Dunărea, unde atacurile s-au înmulțit din iulie, când Moscova a renunțat la un acord care a ridicat o blocadă rusă de facto a porturilor ucrainene de la Marea Neagră.