13 sept. 2023 | 08:35

Locuitorii din Tulcea, alertați pe telefoane cu avertizări privind căderea unor obiecte din spațiul aerian. Atacurile rusești pun presiune pe țara noastră

News
Locuitorii din Tulcea, alertați pe telefoane cu avertizări privind căderea unor obiecte din spațiul aerian. Atacurile rusești pun presiune pe țara noastră
Oamenii au primit mesaje RO-Alert pe telefoane

Miercuri dimineață, autoritățile din județul Tulcea au emis un important mesaj RO-Alert, avertizând populația din mai multe localități cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Mesajul solicită cetățenilor să rămână calmi și să se adăpostească în locuri sigure. Pentru cât timp a fost valabilă alerta?

Mesaje RO-Alert către locuitorii din Tulcea

În noaptea de marți spre miercuri, locuitorii din opt localități tulcene au fost treziți cu mesaje puternice de tip RO – Alert de către ISU DELTA Tulcea, în jurul orei 1.00, care îi avertiza cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Această avertizare au speriat locuitorii, iar autoritățile au luat măsuri pentru a asigura protecția acestora. Mesajul a îndemnat oamenii să se adăpostească în beciuri sau în adăposturile de protecție civilă, iar în absența acestora, să rămână în interiorul caselor și să evite apropierea de geamuri și pereții exteriori. Avertismentul a vizat 8 localități din județul Tulcea: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Descoperirea care a pus în mișcare autoritățile

Această avertizare vine la scurt timp după ce, pe 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române desfășurau activități de cercetare în zona localității Plauru din județul Tulcea.

Autoritățile locale au furnizat informații către comandamentul garnizoanei Tulcea cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă în apropierea localității Plauru.

În urma cercetării efectuate de militari în teren, au fost găsite fragmente dintr-o dronă similară cu cele folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de către militari, iar fragmentele de dronă descoperite au fost ridicate în vederea analizei și expertizei tehnice.

Această descoperire ridică întrebări cu privire la originea și scopul acestor elemente de dronă, iar autoritățile locale și forțele armate desfășoară investigații pentru a clarifica situația.

Noi măsuri de siguranță adoptate de România împotriva pericolelor rusești

În urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), România adoptă măsuri suplimentare de protecție pentru populația din zonele de frontieră cu Ucraina, în contextul creșterii tensiunilor regionale și a preocupărilor legate de securitate.

La 7 septembrie, CNSU a decis să ia măsuri imediate pentru a proteja populația din zonele aflate în apropierea localităților ucrainene Reni și Ismail. Acest lucru a inclus emiterea de mesaje RO-Alert de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și notificarea Ministerului Apărării Naționale (MApN) cu privire la riscul căderii unor „elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict„.

În continuarea acestor măsuri, MApN a luat decizia de a construi spații de protecție a populației în localitățile Plauru și Ceatalchioi, precum și în alte localități cu un număr mic sau foarte mic de locuitori, care au fost stabilite în cadrul comitetelor județene pentru situații de urgență.

Aceste acțiuni au fost motivate de recentele atacuri ale forțelor rusești îndreptate împotriva porturilor din regiunea Odesa, care au generat îngrijorări cu privire la securitatea frontierelor României.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Motivul pentru care bikini de damă au o fundiță în partea din față. Puțină lume știe adevărul
EVZ.ro
Nostalgia comunismului la MasterChef. „Preparatul riscant” ales de Ionela Grigore
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vești proaste pentru români. Garanția ambalajelor se dublează, de anul vitor
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro