Incendiu de proporții la firma fostului ministru al Transportului, Radu Berceanu

Incendiu de proporții la firma fostului ministru al Transportului, Radu Berceanu
Incendiu la firma fostului ministru al Transportului, Radu Berceanu

Incendiu de proporții în București, la firma de piscine a fostului ministru al Transportului, Radu Berceanu. Flăcările au mistuit o hală de aproape 400 de metri pătrați. Incendiul a fost lichidat. Posibila cauză a evenimentului, după primele verificări. Informațiile transmise de reprezentanții ISU Dolj.

Incendiu de proporții la firma lui Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor

Un incendiu puternic a izbucnit, în jurul orei 23:00, în zona Banu Mărăcine, Craiova, la sediul firmei lui Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor. Flăcările au cuprins o hală în care se produc piscine, iar la scurt timp s-au extins cu repeziciune în tot depozitul, arzând o suprafață de 400 de metri pătrați. Toată zona în care se află societatea comercială a fost cuprinsă de un fum dens. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au fost nevoiți să acționeze cu efective sporite din cauza riscului de extindere.

„În total au fost 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autoplatforme de intervenție lucru la înălțime, o descarcerare și o ambulanta. Intervenția a durat aproape o oră și 30 de minute, cu posibilitatea de propagare la birouri și camera unde erau depozitate câteva tuburi de oxigen”, a declarat Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Nu există victime. Pagubele materiale sunt însemnate 

În momentul izbucnirii incendiului, nu se aflau angajați în hala respectivă, astfel că nu au fost victime. Pagumele, în schimb, sunt însemnate. Fostul ministru așteaptă să afle la cât se ridică acestea. În urma lichidării incendiului, pompierii au declanțat o anchetă. Din primele verificări, cauza procedurii incendiului a fost un scurtcircuit electric, anume un cablu electric defect.

„În urma incendiului au ars: acoperișul pe aproximativ 400 mp, instalația de ventilație, instalație electrica, două matrițe piscine, două matrițe minipiscine, trei piscine și un aer conditțonat (unitatea exterioară). Datorită temperaturii pe o suprafață de 100 mp au fost deteriorate geamurile. A fost salvat restul halei de producție în suprafață de 2000 mp”, a mai spus Cocoșilă.

  • Firma de piscine a lui Radu Berceanu este una dintre cele mai mari din țară pe acest profil.