Încă o țară interzice turiștii români. Decizia, în vigoare de mâine

Încă o țară interzice turiștii români. Decizia, în vigoare de mâine
Încă o țară interzice turiștii români. Decizia, în vigoare de mâine

Încă o țară își închide granițele pentru turiștii români pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul virus, care a ajuns la peste 1.000 pe zi. În prezent, România este una dintre cele mai afectate țări din Europa din cauza pandemiei.

Încă o țară spune „NU“ turiștilor români

Pe fondul creșterii numărului de infectări în România, încă o țară interzice turiștii români. Este vorba despre Danemarca, care și-a actualizat recent lista statelor ai căror călători nu vor mai fi primiți pe teritoriul țării. Printre acestea ne numărăm și noi.

Danemarca intră, astfel, în categoria țărilor care au impus restricții de călătorie pentru România, iar măsurile intră în vigoare începând de mâine, 1 august, ora 0:00. Cetățenii români vor putea intra în Danemarca doar cu „motive întemeiate“, printre care enumerăm următoarele:

  • dacă au contracte de muncă;
  • dacă sunt studenți;
  • dacă au întâlniri de afaceri;
  • dacă prestează servicii în și din Danemarca;
  • dacă au un interviu pentru un loc de muncă.

Carantina este obligatorie 14 zile

Românilor ajunși în Danemarca li se va „recomanda ferm“ carantinarea timp de 14 zile. La pătrunderea în țară autoritățile nu vor solicita prezenta unui test negativ pentru COVID-19, în schimb, intrarea le va fi interzisă persoanelor care prezintă simptome clare (tuse seacă, febră, probleme cu respirația, etc) de infectare cu noul virus.

Tranzitarea țării va fi permisă doar în scopul deplasării turistice în altă țară, dar doar cu dovada unei  rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.

În contextul în care România a fost trecută pe lista țărilor „închise“, Ministerul danez al Afacerilor Externe a emis o serie de recomandări de călătorie privind plecările din Danemarca. Așa se face că țara noastră a primit gradul de risc portocaliu, adică este recomandată evitarea călătoriilor nenecesare.

Pentru informații suplimentare cu privire la noile măsuri introduse de Danemarca click aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI