Țara din Europa care impune din nou restricții de călătorie. Ce trebuie să facă românii acum

Țara din Europa care impune din nou restricții de călătorie. Ce trebuie să facă românii acum
Țara din Europa care impune din nou restricții de călătorie. Ce trebuie să facă românii acum

Estonia a impus restricții de călătorie pentru cetățenii români care vor vrea să călătorească acolo. Astfel, românii care vor ajunge în această țară vor fi puși în izolare pentru timp de 14 zile. Motivul este acela că în România s-a înmulțit numărul de persoane infectate de coronavirus.

O țară din Europa impune din nou restricții de călătorie. Ce trebuie să facă românii care ajung acolo

Din cauza numărului mare de noi infectări cu coronavirus din România, Estonia a decis să impună restricții de călătorie și pentru cetățeni români. Astfel, românii care vor să călătorească în acestă țară trebuie să știe că autoritățile estoniene îi vor ține în izolare timp de 14 zile.

Potrivit ministerului de Externe din Estonia, noile restricții sunt impuse pentru cetățenii mai multor state, printre care și România, din cauză că numărul cazurilor a depășit media Uniunii Europene. România se află pe locul trei în Europa, ținând cont de numărul de infectări la suta de mii de locuitori.

Estonia a impus restricții de călătorie pentru România
Estonia a impus restricții de călătorie pentru România

Restricțiile de călătorie depind de noi

Depinde foarte mult de noi dacă ajungem la această medie europeană, pentru că, pe viitor, există posibilitatea ca călătoriile între statele membre să fie posibile mai ales acolo unde statele sunt sub media Uniunii Europene. Ele vor fi posibile oricum, dar mă refer la chestiunea legată de izolare.

Cred că toți cetățenii români care își doresc să călătorească în această vară, vor să călătorească în condiții de comfort și nu să fie într-un fel sau altul condiționați de această izolare de două săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România.

Cine nu stă în izolare în Estonia

Estonia are impuse restricții de călătorie și pentru cetîțenii din Polonia, Suedia, Bulgaria, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii. Toți cetîțenii acestor țări vor fi puși în izolare pentru 14 zile.

Estonia nu are restricții de călătorie pentru cetățenii din Spania, Austria, Olanda, Croația, Islanda, Irlanda, Italia, Grecia, Cipru, Lituania, Liechtenstein, Luxemburg, Letonia, Franța, Malta, Norvegia, Germania, Slovacia, Finlanda, Elveția, Slovenia, Danemarca, Cehia și Ungaria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI