Înainte de Las Fierbinți, Pro TV a mai avut un serial care reflecta viața la țară. Leana și Costel, serialul după care s-a realizat un film de cinema

Înainte de Las Fierbinți, Pro TV a mai avut un serial care reflecta viața la țară. Leana și Costel, serialul după care s-a realizat un film de cinema
Las Fierbinți versus Vacanța Mare

Las Fierinți nu este primul serial de la Pro TV care reflectă în tocmai viața la țară. Leana și Costel a fost serialul copilăriei multora, printre primele seriale încercate de români, de comedie, după Revoluție. Televiziunea, încă în focurile încercării, a livrat un produs extrem de frumos, amuzant și o amintire pe viață pentru cei din România. Care sunt asemănările dintre cele două seriale și ce mai fac acum actorii din satul Sadova?

Las Fierbinți sau Leana și Costel?

Dacă Las Fierbinți este acum cel mai iubit serial de comedie, actorii din serialul Leana și Costel trebuie să știe că ei au fost primii în inima românilor. Ambele producții de comedie urmăreau același traseu, viața simplă, naturală, de la țară. Românii în splendoarea lor, cu griji, bucurii, certuri și neajunsuri, dar mai ales cu mult umor la purtător. Ne lipsesc multe, dar umorul este clar că nu reprezintă o grijă. Leana și Costel, primul serial de la Pro TV, rămâne amintirea de bun gust și simplitate a umorului trecut. Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu au dat naștere cuplului de țărani din satul Sadova. Cei doi aveau și doi copii, Lila și Axinte, iar alături de vecinul Mitică nu reușeau să se plictisească niciodată, chiar dacă și-ar fi dorit. Intro-ul serialului în cauză aduce și acum aceleași emoții pentru cei care l-au urmărit, lucru de care se bucură acum Las Fierbinți cu piesa lui Mihai Mărgineanu. Ambele bucurii ale românilor au aceleași simboluri și aduc în prim-plan exact ce văd ei zi de zi în jurul lor, exact lumea din spatele ecranelor.

Personaje
Garcea – polițistul interpretat de Mugur Mihăescu; parodiază polițiștii români
Leana și Costel – cuplu de țărani din satul oltenesc Sadova, interpretați de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu
Lila și Axinte – copiii lui Leana și Costel din satul oltenesc Sadova, interpretați de Mirela Stoian și Florin Petrescu
Crapu și Menumorut – ultima specie de țigani: „țigani cinstiți”, interpretați de Dan Sava și Mugur Mihăescu
Boier Moflea și Vodă – boierul Moflea interpretat de M. Mihăescu și Ștefan cel Mare interpretat de R. Pietreanu
Istvan „Piști” Kopefalagyi (un maghiar interpretat de Mugur Mihăescu) și baciul Gheorghe (un ardelean interpretat de Radu Pietreanu)
Toni Ionescu – (Culinar)
Urinela – nora lui Leana și a lui Costel(nevasta lui Axinte și cumnata lui Lila); interpretată de Ani Crețu
Dănuț – un băiat înnebunit de femei(prezentator la gura satului) interpretat de Mugur Mihăiescu
Ion Iliescu – Fostul Președinte al României jucat de Mugur Mihăiescu
Traian Băsescu – Președintele României care vine la Sadova la inundații, jucat de Mugur

Vacanța Mare
Vacanța Mare

Ce fac acum actorii din Leana și Costel?

Mitică – Emilian Rădinoiu

“Deocamdată mă ocup aproape exclusiv de nepoţica mea urmând ca după începerea grădiniţei să mă uit peste proiectele lăsate baltă şi vă voi ţine la curent cu ce voi face în continuare”
Emilian Rădinoiu (Sursa:click.ro)

Leana – Mugur Mihăescu
Mugur s-a decis că nu mai dorește comedie, astfel că s-a mutat în sfera economică. Pe lângă asta, se ocupă foarte mult cu creșterea și educarea fiicei sale și alege să sea foarte mult în sânul familiei.

Costel – Radu Pietreanu
Radu s-a reprofilat și el, după ce Vacanța Mare s-a destrămat. O bună perioadă a fost agent de securitate pe aeroportul internațional, pentru că o ducea rău cu banii și nu s-a mai găsit noroc și pentur al. Acum, face diverse filmulețe amuzante alături de George Tănase, concurent iUmor.

Lila – Mirela Stoian

”Nu îmi este dor de personajul Lila. Și din cauza, dar și datorită personajului am avut diverse experiențe. M-am bucurat de celebritate, dar și de «greutatea» acestui nume. Am fost la o ședință cu părinții și mulți se uitau mirați la mine. Credeau că nu știu să vorbesc articulat și că sunt precum personajul. Dacă nu mi-am găsit de muncă este și din faptul că lumea m-a văzut ca pe acest personaj”
Mirela Stoian

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI