În sfârșit! Metrou în Drumul Taberei. E oficial, de când se va putea circula

În sfârșit! Metrou în Drumul Taberei. E oficial, de când se va putea circula

Veste mare pentru bucureșteni. Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a afirmat, marți, că Magistrala M5 de metrou va fi dată în trafic cu călători după ce se vor realiza toate testele dinamice.

De când se va putea circula cu Metroul în Drumul Taberei

În 22 iunie, Ministrul Transporturilor a afirmat că, termenul asumat neforțat de către antreprenori, consultanți și beneficiari pentru darea în folosință a metroului din Drumul Taberei în 30 iunie 2020 nu poate fi respectat și că specialiștii vor decide momentul în care magistrala va fi dată în exploatare.

„În 22 iunie când am fost acolo, am spus foarte clar în baza unor afirmații scrise, nu așa doar spuse și nesemnate, în baza unor asumări pe hârtie date de conducere companiei Metrorex, conducerea companiilor care lucrează pe această magistrală, noi am spus 30 iunie. Acest lucru nu a fost posibil. Am explicat de ce. Au fost două motive.

Centrala de ventilație, una din cele 6 centrale nu a fost finalizată. Astăzi lucrările la această centrală au fost finalizate” a declarat Ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Stația de metrou din Drumul Taberei
În sfârșit! Metrou în Drumul Taberei. E oficial, de când se va putea circula

Nu mai există niciun impediment

În luna septembrie se va realiza acest lucru, potrivit Ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

”Deci nu mai există niciun impediment pentru ca testele dinamice, care au început pe data de 14 august, să nu fie finalizate. Noi sperăm ca în maximum o lună – o lună și jumătate aceste teste să fie finalizate, iar în acel moment, când ai finalizată centrala, am văzut cu toții, că am fost împreună cu dumneavoastră, cu colegii dumneavoastră jurnaliști, am parcurs întreg traseul celor 10 stații, împreună cu domnul prim-ministru. Am arătat că lucrările sunt finalizate, doar că avem probleme la această centrală și nu puteam realiza toate testele dinamice”, a mai spus Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI