Cât va costa noul tronson Eroilor – Piața Iancului. Metrorex a anunțat câștigătoarea licitației

Cât va costa noul tronson Eroilor - Piața Iancului și cine îl va proiecta

Compania Metrorex a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea tronsonului Eroilor – Iancului din Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon! Cea care ar fi fost desemnată câștigătoare ar fi chiar compania Metroul SA, care a fost aleasă în detrimentul asocierii condusă de italienii de la 3TI Progetti, potrivt unor surse citate de Economica.net.

Cât va costa noul tronson Eroilor – Piața Iancului și cine îl va proiecta

Nici nu s-a terminat bine licitația, că cel care a pierdut a și depus contestație în instanță, potrivit informațiilor de pe portalul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Asocierea condusă de italienii de la 3TI Progetti a depus contestația e data de 10 augus.

Pentru proiectarea tronsonului din continuarea Metroului de Drumul Taberei, Metrorex a pus la bătaie 70 de milioane de lei. Metrorex a lansat pe 29 iunie 2019 licitația pentru „Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului”.

Cât va costa noul tronson Eroilor - Piața Iancului și cine îl va proiecta
Cât va costa noul tronson Eroilor – Piața Iancului și cine îl va proiecta

Compania care a pierdut licitașia a depus imediat o contestație în instanță

Obiectivul specific al achiziției este de a oferi Metrorex soluția tehnică optimă pt realizarea secțiunii 2 Eroilor-Iancului a viitoarei Magistrale de metrou 5, pe baza indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvern pentru realizarea acestei investiții și facilitarea executării proiectului în conformitate cu funcționalitățile aprobate ale acestuia, cu calendarul de realizare, costurile, standardul de calitate, protecția mediului și a monumentelor istorice, condițiile de siguranță și siguranța în executarea lucrărilor atât pentru executanți cât și pentru public.

Valoarea estimată a contractului este de 70 de milioane de lei iar perioada de derulare este de 60 de luni. Finanțarea proiectului este asigurată de la bugetul de stat şi fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI