Scandal la Metrorex. A fost dat afară din cauza metroului din Drumul Taberei. Când va fi inaugurat

Scandal la Metrorex. A fost dat afară din cauza metroului din Drumul Taberei. Când va fi inaugurat
Scandal la Metrorex. A fost dat afară din cauza metroului din Drumul Taberei

Mariana Miclăuș, directorul Metrorex, afară din funcție din cauza metroului din Drumul Taberei. Ministrul de resort, Lucian Bode, a venit cu mai multe detalii: „Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul românilor”.

Directorul Metrorex și-a dat demisia pentru că nu a terminat metroul din Drumul Taberei

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință joi, a luat act de demisia Marianei Miclăuș și a numit un nou director general interimar, pe Gabriel Mocanu, a informat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. Directorul demisionar își asumase inaugurarea metroului Drumul Taberei până la 30 iunie, ceea ce nu s-a întâmplat, fiind anunțată o nouă amânare. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că îi pusese acest lucru în vedere Marianei Miclăuș la preluarea mandatului de director Metrorex.

„Aşa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important şi o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuş în funcţia de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuţii tehnice cu toţi factorii implicaţi, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenţia asupra termenului de finalizare şi darea în circulaţie cu călători, iar cei care vor greşi trebuie să plătească.

După ce toţi cei implicaţi m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforţat, i-am transmis doamnei director Miclăuş că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuş a înţeles că atunci când eşti într-o funcţie de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îţi asumi şi eşecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toţi cei care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a declarat ministrul de resort, Lucian Bode.

Noul termen

Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex : ”Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje și instalații 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe în iunie.”

Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI