În România, doi tineri au făcut 6000 lei pe zi, din chirie: de ce a fost ilegal

În România, doi tineri au făcut 6000 lei pe zi, din chirie: de ce a fost ilegal

Românul nu intră niciodată în pană de idei de îmbogățire rapidă, iar cea mai recentă ”combinație” a unor tineri a generat 6000 lei în doar 24 de ore.

Deși este departe de a fi un trend care afectează întreaga generație tânără, numărul celor care vor să facă bani cu un efort minim a explodat în ultimii ani. Nu a ajutat nici faptul că vezi adolescenți pe YouTube cu milioane de euro în cont, a căror activitate monetizabilă este dialogul în fața camerei.

În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că doi români au considerat o soluție fiabilă, pe termen lung, furtul de televizoare din apartamente închiriate în regim hotelier. Aș vrea să spun că această poveste a unor tineri din Dămbovița reprezintă un caz izolat, dar am un prieten din Brașov care a trecut în urmă cu câteva luni printr-o situație similară. Din păcate, nici atunci și nici acum, prejudiciul nu a fost recuperat.

Povestea este a unor tineri de 19 și 25 de ani, unul este din Dămbovița, în timp ce al doilea s-a născut în Vâlcea. La doar câteva zile după ce s-au mutat în Alba Iulia, au reușit deja să fure și să vândă nu mai puțin de șase plasme TV. Doar 24 de ore au fost suficiente pentru a închiria trei apartamente în regim hotelier, pe o noapte, doar pentru a fugi cu șase televizoare. Prejudiciul total al evenimentului a fost de 6000 lei și nu a fost recuperat.

Cel mai probabil, televizoarele furate au fost vândute imediat, iar banii au fost cheltuiţi. Unul dintre cei doi suspecţi este deja reţinut pentru 24 de ore și cercetat pentru furt. El va fi prezentat în fata magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia în viitorul apropiat. Ca referință, astfel de gesturi vor reuși să descurajeze adopția la scară largă a platformei Airbnb în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI