O noapte la Luvru ca în povești. Cum poți să stai lângă Mona Lisa ca în sufragerie

O noapte la Luvru ca în povești. Cum poți să stai lângă Mona Lisa ca în sufragerie
Foto: Julian Abrams/Airbnb

O noapte în muzeul Luvru, lângă operele de artă renumite în toată lumea. Airbnb, companie de închiriat apartamente și case în scop turistic, a lansat un concurs cu un premiu extrem de tentant atât pentru cei care au fost la Paris, cât și pentru cei care nu au ajuns în capitala Franței.

Este vorba de o noapte în Muzeul Luvru, un tur privat, cu acces în cele mai râvnite locuri, dar în condiții excepționale.

Cei care se vor înscrie și vor avea șansa să câștige pot să o admire pe Mona Lisa ca și cum s-ar afla în propria sufragerie, pentru că spațiul va fi special amenajat, potrivit CNN.

Apoi, câștigătorii vor putea cina lângă celebra sculptură Venus din Milo. Seara va fi completată de un concert care va fi organizat într-o altă zonă celebră a Muzeului Luvru, apartamentele lui Napoleon al III-lea.

Luvru, somn lin într-o mini-piramidă amplasată în Piramida din curtea muzeului

Cât despre odihnă, cei care vor fi norocoșii câștigători vor petrece o noapte romantică într-o mini piramidă, o replică a Piramidei din curtea Muzeului Luvru, amplasată în interiorul acesteia. În mini-piramidă va fi amenajat un dormitor.

Airbnb marchează prin acest concurs cei 10 ani scurși de la introducerea serviciilor în capitala franceză.

Cei care vor să se înscrie trebuie să răspundă la întrebarea de ce pot fi mussafirii ideali ai Mona Lisei.

Campanie cu bucluc în 2018

Organizatorii speră ca ediția de anul acesta a concursului să nu întâmpine probleme, având în vedere neplăcerile create în 2018.

Anul trecut, noaptea organizată de Airbnb la Marele Zid din China a fost anulată ca urmare a îngrijorării că acțiunea ar deteriora monumentul.

În trecut, programul Airbnb „One-Off Experiences” a oferit, de asemenea, călătorilor posibilitatea de a dormi într-o casă Lego, într-un acvariu de rechini și la Ellis Island din New York.

CNN oferă și un pont pentru cei pregătiți să ajungă la Muzeul Luvru, chiar și ca simpli vizitatori: cuvântul francez pentru autoportretul făcut cu telefonul este „le selfie”.

luvru, paris
Foto: Julian Abrams, Airbnb