În ce ordine pui legumele în ciorbă. Detaliul care poate strica mâncarea, explicaţia bucătarilor

În ce ordine pui legumele în ciorbă. Detaliul care poate strica mâncarea, explicaţia bucătarilor
În ce ordine pui legumele în ciorbă?

A venit sezonul ciorbelor! Majoritatea oamenilor și-au schimbat regimul alimentar acum, iar mulți dintre ei preferă să mănânce la prânz o ciorbă delicioasă, fierbinte și plină de vitamine. Deși pare simplu de făcut un astfel de preparat, până și unele gospodine pricepute pot face greșeli aici. Care este ordinea corectă în care trebuie să pui legumele? Bucătarii profesioniști vin cu mai multe detalii despre proces. De ce trebuie să faci asta și cum trebuie servit acest preparat?

Trucul bucătarilor: în ce ordine se pun legumele la ciorbă?

Majoritatea oamenilor au trecut la meniul pentru sezonul rece. Acesta include supe, ciorbe și mâncăruri cu sosuri mai grase. Toate gospodinele știu că au de acum mai mult de gătit, dar timpul petrecut în bucătărie nu trebuie să fie în zadar.

Poți face rapid o ciorbă delicioasă pe care să o servești familiei la prânz, dar trebuie să respecți pașii corecți ca ea să iasă ca la carte. Deși pare extrem de ușor de făcut, preparatul acesta are anumite reguli în privința ingredientelor pe care le pui în oală. Există o ordine a legumelor de care trebuie să ții cont.

  • Ingrediente

1 kg carne de pui (aripi sau pulpe cu spate);
1 morcov;
1 ceapă;
1 rădăcină de pătrunjel;
50 g rădăcina de țelină;
3 cartofi;
½ ardei gras roșu;
150 ml bulion;
1 ou;
1 roșie coaptă decojită;
3 fire leuștean;
½ l de borș sau 3 linguri de zeamă de lămâie;
5 linguri ulei;
sare.

Ce trebuie să faci: pas cu pas

Bucătarii profesioniști știu că mai întâi trebuie să te ocupi de supa care stă la baza preparatului. Fierbe carnea în apă cu puțină sare și așteaptă să se gătească. În timpul acesta ia spuma care se ridică la suprafață și apoi pune legumele astfel: ceapa, morcovul și țelina.

Legumele trebuie să fie puse la gătit în ordinea texturii: de la cele mai tari până la cele mai moi. Lasă totul zece minute, iar mai apoi adaugă toți cartofii tăiați cubulețe și ardeii. Amestecă în tot acest timp în preparat și lasă ciorba pe foc pentru alte încă 20 de minute până ce toate ingredientele sunt făcute.

Nu uita să adaugi sare după gust și să o servești cu pâine caldă, ardei murat sau proaspăt și smântână. Este recomandat să presari abia la final leuștean sau pătrunjel tocat mărunt. Specialiștii recomandă să lași ciorba cel puțin 10 minute să se odihnească înainte să o servești celor dragi. În felul acesta te vei bucura de toate aromele.