Gastronomia este o adevărată artă, iar în școlile culinare prestigioase din cele mai importante colțuri ale lumii se predau lecții importante și trucuri geniale care te ajută să deviii propriul chef bucătar, chiar la tine acasă. Unele elemente sunt extrem de interesante, iar la altele nu te-ai fi gândit niciodată. De exemplu, tu știai cum trebuie tocate legumele pentru ciorbă sau supă?
În perioada mai rece a anului, ciorbele și supele redevin vedetele sezonului. Toamna, oamenii se îndreaptă spre feluri de mâncare bogate în calorii, pentru a face față frigului de afară.
Pe lângă celebrele tocănițe cu sos, mâncărurile lichide sunt la mare căutare. Pentru a prepara cea mai bună ciorbă sau supă, este important să ții cont de anumite sfaturi.
În primul rând, nu uita că legumele se taie diferit. Astfel că, atunci când prepari o supă delicioasă, legumele trebuie tocate în bucăți mai mari, pentru a rămâne mai crocante.
Pe de altă parte, dacă pregătești o ciorbă pentru cei mici, acestea trebuie tăiate în bucățele mai mici. În acest fel se vor găti mult mai ușor și vor rămâne suculente.
În al doilea rând, experții în arta culinară sunt de părere că trebuie să-ți organizezi foarte bine zona de lucru. E important să măsori ingredientele, să le așezi în boluri și să le pregătești înainte de a te apuca de rețeta propriu-zisă.
În primul rând, este esențial să te speli pe mâini, înainte de a te apuca de gătit, pentru a scăpa de germeni, praf și celulele moarte de pe suprafața palmelor. Apoi, ține minte că spațiul din bucătărie poate fi destul de redus, motiv pentru care trebuie să fii organizat.
O lecție importantă predată la școala culinară este abilitatea de a lucra în spații extrem de mici. Tot ce trebuie să faci este să îți oferi suficient spațiu pe blatul de lucru, dând la o parte ceea ce nu folosești, precum aparate electrocasnice, vaze cu flori, reviste și alte lucruri.
În altă ordine de idei, spațiul tău de lucru trebuie să fie curat ca lacrina. Șterge blatul de lucru după ce ai pregătit fiecare ingredient. De asemenea, farfuriile, oalele, tigăile și toată vesela trebuie puse în chiuvetă sau la mașina de spălat vase, pentru a fi curățate, după ce nu le mai utilizezi. Dacă vei găti în vase care nu sunt curate, gustul mâncării se va altera.