În ce oraș se interzic mașinile mai vechi de 10 ani. Amenzi usturătoare pentru șoferi

În ce oraș se interzic mașinile mai vechi de 10 ani. Amenzi usturătoare pentru șoferi
În ce oraș se interzic mașinile mai vechi de 10 ani

Numărul de decese premature se mărește, astfel că autoritățile unui oraș au decis să interzică mașinile mai vechi de 10 ani. Se anunță amenzi usturătoare pentru cei care încalcă legea.

În ce oraș se interzic mașinile mai vechi de 10 ani

Numărul de decese premature se apropie de 500 pe an, astfel că autoritățile din Barcelona au decis sa interzică în timpulei licelor lucrătoare accesul în oraș al mașinilor pe benzină înmatriculate înainte de anul 2000, dar și a celor diesel înmatriculate înainte de 2006.

Astfel, Barcelona se alăturiă listei de orașe care hotărăsc eliminarea din trafic a mașinilor vechi ce poluează mult. Potrivit unei legi locale în vigoare la începutul anului precedent, toate automobilele pe benzină înmtriculate înainte de anul 2000 și toate mașinile diesel înmatriculate înainte de 2006 sunt interzise pe străzile Barcelonei între orele 7 și 20 în timpul săptămânii.

Amenzi usturătoare pentru șoferi

Pentru a putea avea control asupra acestui lucru, autoritățile vor instala 150 de camere dedicate în puncte centrale ale orașului, iar amenzile pentru cei care nu se supun legii se vor situa între 100 și 150 de euro. De menționat este că există și o excepție: mașinile în cauză pot intra în oraș de 10 ori pe an fără să riște amendă, autoritățile acoperind astfel cazurile de urgență.

În ce oraș se interzic mașinile mai vechi de 10 ani. Amenzi usturătoare pentru șoferi
Barcelona, oraș în care se interzic mașinile mai vechi de 10 ani. Se anunță amenzi cuprinse între 100 și 150 de euro 

Potrivit statisticilor oferite de autoritățile catalane, vor fi afectate aproximativ 50.000 de mașini, iar efectul imediat va fi scăderea cu 15% a emisiilor de oxigen de avot. De altfel, acest lucru vine pe fondul unei deteriorări accentuate a calității aerului din Barcelona:  nivelul de oxizi de azot este mai ridicat decât valorile normale încă din anul 2002. Poluarea a fost responsabilă de 424 de decese premature pe an între 2010 și 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI