În ce condiții dorm angajații CFR, înainte să plece în cursă. Imaginile sunt revoltătoare

În ce condiții dorm angajații CFR, înainte să plece în cursă. Imaginile sunt revoltătoare
În ce condiții dorm angajații CFR, înainte să plece în cursă

Sunt condiții revoltătoare pentru angajații CFR ce trebuie să se odihnească în stația Deda din Mureș. Cum dormitorul este închis de trei săptămâni, oamenii sunt obligați să doarmă pe bănci, înainte de a pleca iar la drum.

În ce condiții dorm angajații CFR, înainte să plece în cursă

Spațiul de odihnă din stația Deda aparține CFR Marfă și era destinat odihnei personalului de tren, atât celui de la CFR Marfă, cât și celui de la CFR Călători.

”Nu vrea să ia nimeni nicio măsură. Am adus la cunoștință șefului de unitate. (…) Sunt cercetat disciplinar pentru că am făcut raport de eveniment. Am scris că nu am avut dormitor și am luat serviciul în continuare. (…)

A fost al CFR Marfă, pe ei i-a disponibilizat, nu a mai avut cine să aibe grijă, și au închis dormitorul”, a spus Marius Bercheșan, unul dintre angajații CFR nevoiți să doarmă pe bancă, pentru Antena 3.

Mesajul unui angajat CFR

De altfel, Marius Berchesan a postat pe Facebook mai multe fotografii din staţia Deda, descriind condiţiile în care angajaţii aflaţi la distanţă de casă sunt nevoiţi să îşi petreacă timpul de odihnă.

 ”Staţia Deda, dormitorul personalului de tren al staţiei Târgu Mureş, grup sanitar, tot ce avem nevoie, după cum se poate vedea şi din poze. Domnilor şefi de subunităţi, domnilor şefi de serviciu, domnule şef de regională vi se pare normal ce se întâmplă la staţia Deda unde eu trebuie să am odihnă la cap de secţie?

Domnilor şefi ai CFR Călători, ştiţi că şi noi şefii de tren suntem oameni?? Domnilor şefi de staţie din Târgu Mureş, de ce de trei săptămâni de când s-a închis dormitorul din Deda nu aţi venit niciodată aici să vedeţi ce condiţii avem? Domnilor şefi de staţie din Tg. Mureş primiţi 20% spor de conducere, ştiţi pentru ce îi primiţi?”, a scris angajatul CFR pe reţeaua de socializare.

Tot în acelaşi mesaj, bărbatul se adresează şi şefilor de la Bucureşti:

”Domnilor din central, ştiţi că noi şefii de tren suntem o parte din angajaţii care aducem bani la CFR Călători, în comparaţie cu alte funcţii care toată ziua freacă duda?”.

Astfel, bărbatul cere public celor cu putere de decizie să ia ”măsuri urgente” pentru rezolvarea situaţiei din staţia Deda.

CFR Marfă este o companie de transport feroviar din România, care a fost înființată în anul 1998, prin reorganizarea companiei Căile Ferate Române. În anul 2008, compania avea un parc logistic de 907 locomotive și 42.925 vagoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI