Tragedie în Ploiești. Doi copii au căzut de la etajul 10 al unui bloc. Mama lor făcea live pe Facebook

Tragedie în Ploiești. Doi copii au căzut de la etajul 10 al unui bloc. Mama lor făcea live pe Facebook
Tragedie în Ploiești. Doi copii au căzut de la etajul 10 al unui bloc

Doi copii de 2-3 ani sunt în stare critică după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. Tragedia a avut loc miercuri seară. La fața locului a ajuns o ambulanță SAJ, o autospecială de stingere, o descarcerare și două ambulanțe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă.

Micuții erau inconștienți în momentul în care au ajuns medicii

Gemenii au fost preluați de către ambulanțe și transportați la spital de urgență. Ulterior, din păcate, a fost declarat decesul celor doi copii. Aceștia erau gemeni, un băiat și o fată de doi ani. În momentul producerii tragediei, mama lor făcea curat, însă în altă cameră.

Cei doi copii au căzut pe trotuar. Din păcate, impactul cu asfaltul a fost mortal, în ciuda manevrelor de resuscitare începute de către medici. Părinții celor doi sunt acum în stare de șoc. Potrivit celor de la ISU Prahova, tragedia s-a întâmplat în jurul orei 20:30, miercuri seară.

Micuții s-ar fi urcat pe o masă amplasată în dreptul geamului, s-au aplecat și au căzut de la etajul 10. De asemenea, o femeie de la un magazin de lângă bloc a spus că toată ziua a văzut obiecte aruncându-se pe geam, semn că gemenii au stat mai mult timp la geam.

În tot acest timp, mama lor făcea live pe Facebook. În imagini se aud sirenele ambulanțelor, însă ea nu are nicio reacție. Live-ul se oprește în momentul în care cineva bate cu putere la ușa apartamentului. Femeia a fost dusă la spital, deoarece era în stare de șoc. Acum, este internată la Psihiatrie.

Gemeni morți de foame și de frig

Curtea de Apel Bacău este așteptată să se pronunțe sentința finală în cazul unor părinți după ce, doi dintre copiii lor, gemeni, au murit de frig și de foame. Aceștia aveau doar trei luni. Tot în același dosar, bărbatul este acuzat că și-a abuzat una dintre fiice.

Ancheta în acest caz a fost deschisă la începutul anului 2019. Atunci, o femeie din comuna Agas a sesizat că un bebeluș de trei luni, crescut într-o casă din vecinătate, a decedat după ce a trăit în condiții inumane. Fratele geamăn al bebelușului a fost dus și el la spital de urgență, însă a murit trei ore mai târziu.

În urma necropsiei, s-a descoperit că gemenii erau subnutriți și avea anemie carențială. Cei doi trăiau într-o cameră în care era aprins focul într-o sobă de teracotă, însă în cameră era foarte frig, focul fiind făcut de puțin timp, în condițiile în care afară erau temperaturi negative.