În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată

În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată
În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată

Vă răsfățați cu un pahar de vin din când în când? Nu ești singur. Peste 86% dintre persoanele cu vârsta de 18 ani au raportat că au consumat alcool la un moment dat în viața lor. Băutul moderat sau abundent poate avea un impact asupra creierului. Alcoolul poate provoca deficite în timp, dacă este consumat abuziv.

Alcoolul și efectele sale în organism

Odată ingerat, alcoolul vă afectează rapid corpul. Este absorbit prin căptușeala stomacului în fluxul sanguin, care apoi îl difuzează în țesuturile biologice din tot corpul. Alcoolul ajunge la creier în doar cinci minute, cu efecte imediate care apar în 10 minute.

După 20 de minute, ficatul începe să proceseze alcoolul. În medie, ficatul poate metaboliza 0.03 litri de alcool în fiecare oră. Un nivel al alcoolului din sânge de 0,08, limita legală pentru consumul de alcool, durează aproximativ cinci ore și jumătate pentru a părăsi sistemul. Alcoolul va rămâne în urină până la 80 de ore și în foliculii de păr până la trei luni.

În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată
Alcoolul: Odată ingerat, alcoolul vă afectează rapid corpul.

În timp ce alcoolul este absorbit pe tot corpul, acesta îți afectează în special creierul. Alcoolul interferează cu căile de comunicare ale creierului și poate afecta modul în care creierul procesează informațiile.

Când este prea mult

Răspunsul corpului dumneavoastră la alcool depinde de o varietate de factori, inclusiv vârsta, sexul, starea generală de sănătate, cât beți, în cât timp beți și cât de des beți în mod normal. Consumatorii ocazionali se vor recupera, de obicei, odată cu atingerea sobrietății. Cu toate acestea, în timp ce judecata lor este afectată, ei pot lua decizii slabe cu efecte durabile, cum ar fi conducerea sub influență.

Consumatorii moderați sau cei care consumă una sau două băuturi pe zi, pot avea riscuri crescute de cancer de sân. Ele pot fi, de asemenea, predispuse la violență sporită sau accidente.

Băuturile grele sau cronice sunt clasificate drept băuturi abundente pe o perioadă lungă de timp. Pentru femei, acest lucru este clasificat ca mai mult de trei băuturi în orice zi sau șapte pe săptămână. Pentru bărbați, este mai mult de patru băuturi pe zi sau 14 pe săptămână. Pentru perspectivă, o sticlă de vin constă din cinci pahare.

În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată

Fiecare persoană procesează la o rată constantă de aproximativ o băutură standard pe oră. Cu toate acestea, există mulți factori care pot influența cât timp o persoană simte efectele alcoolului, inclusiv: vârsta, sexul, compoziția corpului și sănătatea generală.

O mare îngrijorare pe care o au mulți oameni, după o noapte lungă de băut, este cât timp va rămâne alcoolul în sistemul lor. Este nevoie de timp pentru ca alcoolul să fie procesat de organism. În medie, este nevoie de aproximativ o oră pentru a metaboliza o băutură standard. În ceea ce privește determinarea exactă a duratei de detectare a alcoolului în organism, depinde de mulți factori, inclusiv tipul de test de droguri utilizat.

În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată
Corpul uman este foarte eficient în procesarea alcoolului, cu condiția ca alcoolul să nu fie consumat atât de repede încât să provoace otrăvirea
  • Sânge: Alcoolul este eliminat din fluxul sanguin la aproximativ 0,015 pe oră. Alcoolul poate apărea într-un test de sânge timp de până la 12 ore.
  • Urină: Alcoolul poate fi detectat în urină timp de până la 5 zile prin testul etil glucuronid (EtG) sau 10 până la 12 ore prin metoda tradițională.
  • Păr: similar cu alte medicamente, alcoolul poate fi detectat într-un test de droguri pentru foliculul de păr timp de până la 90 de zile.

Corpul urmează un proces destul de simplu atunci când digeră și metabolizează substanța. Prin urmare, cantitatea de timp în care o băutură va rămâne în sistemul cuiva are mai mult de-a face cu cât bea o persoană decât orice alt factor.

Alcoolul și mecanismele de eliminare

Aproximativ 20% din alcool este absorbit prin stomac. Cea mai mare parte din restul de 80% este absorbit în intestinul subțire, apoi direct în sânge. Odată ajuns în sânge, este transportat rapid în tot corpul. Acesta este motivul pentru care alcoolul are un impact atât de mare asupra diferitelor sisteme corporale. Majoritatea alcoolului care intră în organism ajunge în cele din urmă în ficat.

În cât timp iese alcoolul din organism, în funcție de băutura consumată
În general, ficatul poate procesa 400 ml de lichior (sau o băutură standard) într-o oră.

Dacă un individ consumă mai mult, sistemul devine saturat, iar suplimentar se va acumula în sânge și în alte țesuturi până când acesta poate fi metabolizat. Dacă acest lucru se întâmplă de prea multe ori sau prea repede, se pot dezvolta leziuni ale creierului și țesuturilor corpului.

Corpul uman este foarte eficient în procesarea acestuia. Se estimează că între 90% și 98% din tot alcoolul care intră în organism este metabolizat și absorbit. Alcoolul rămas este apoi expulzat din corp prin transpirație, urină, vărsături și fecale.