12 sept. 2020 | 21:12

Cum recunoști un alcoolic, imediat. Trăsătura neplăcută pe care o arată de la prima întâlnire

Știri generale
Cum recunoști un alcoolic, imediat. Trăsătura neplăcută pe care o arată de la prima întâlnire
Cum recunoști un alcoolic

Un om care iubește băutura poate fi recunoscut ușor, potrivit oamenilor de știință. Acesta are câteva comprtamente specifice celor care beau mult și des. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că alcoolul este prezent în viaţa oamenilor din preistorie, cele mai vechi dovezi arheologice ce atestă consumul de băuturi alcoolice datând de acum 9.000 de ani. Astăzi, alcoolul este consumat în majoritatea ţărilor din lume, iar berea este cea de-a treia băutură ca popularitate pe Terra, după apă şi ceai.

Cum recunoști un alcoolic, imediat.Care este cea mai neplăcută trăsătură

Oamenii de știință spun chiar că alcoolul a stat la baza civilizaţiei umane, jucând un rol cheie în avansarea acesteia. Mai exact, antropologii consideră că descoperirea berii a fost un pas decisiv care i-a convins pe oameni acum 10.000 ani să renunţe la viaţa de vânători-culegători şi să devină agricultori, decizie care a făcut posibil progresul realizat de omenire în ultimele milenii.

Chiar și așa, alcoolul este demonizat în numeroase culturi. Multe religii descurajează sau chiar interzic în totalitate consumul de alcool, cea mai cunoscută fiind religia musulmană. Astăzi, pe teritoriul anumitor state cu populaţie predominant musulmană, precum Afganistan, Bangladesh, Brunei, Iran, Kuweit, Libia, Arabia Saudită, Sudan, şi Yemen, producerea, vânzarea şi consumul de alcool sunt interzise tuturor, indiferent de religie.

Cum recunosti un om care iubeste bautura

Cum recunosti un om care iubeste bautura

Centrele marilor orașe din Londra, de evitat în weekend,  din cauza alcoolului

Legenda arată că prinţul care a creştinat Rusia, Vladimir I al Kievului, a luat în calcul mai multe religii şi a decis să respingă Islamul deoarece acesta interzicea consumul de alcool. „Băutura este bucuria întregului ţinut al Rusiei kievene. Nu putem exista fără această plăcere”, ar fi spus Vladimir I al Kievului, potrivit cărţii „A History of Russia Volume I: To 1917”.

Chiar şi unde ţările în care consumul de alcool este permis, autorităţile atribuie acestei substanţe psihoactive numeroase caracteristici negative, dintre care cea mai cunoscută este aceea că alcoolul provoacă violenţă şi comportamente antisociale. Teoria este populară mai ales în Marea Britanie, unde fenomenul „binge drinking”, consumul excesiv de alcool, face ca în serile de vineri şi sâmbătă centrele marilor orașe să devină locuri de evitat.

Pentru cine are alcoolul puteri magige

Cum recunoști un alcoolic, imediat. Trăsătura neplăcută pe care o arată de la prima întâlnire

Cum recunoști un alcoolic, imediat. Trăsătura neplăcută pe care o arată de la prima întâlnire

De curând, însă, tot mai mulţi specialişti au început să afirme că acest fenomen nu se datorează consumului de alcool. „Problema este că noi, britanicii, credem că alcoolul are puteri magice: că ne face să renunţăm la inhibiţii şi să devenim agresivi, promiscui, turbulenţi şi chiar violenţi.

Dar ne înşelăm. În doze mari, alcoolul afectează timpul de reacţie, controlul muşchilor, coordonarea, memoria pe termen scurt, câmpul vizual, abilităţile cognitive şi capacitatea de a vorbi clar. Dar nu ne face să încălcăm selectiv regulile sociale”, explică antropologul Kate Fox.

Cum recunosti un alcoolic

Oamenii de știință de la Universitatea din Sussex, Anglia, au descoperit că cei care consumă regulat alcool prezintă mai puţină empatie, compasiune şi milă faţă de cei din jur. Testul a fost realizat pe 71 de voluntari din Franţa şi Regatul Unit şi a ţinut cont de cantitatea de alcool băută zilnic de participanţi şi de reacţiile lor la diferite fotografii care înfăţişau accidentări casnice.

În timp ce se uitau la fotografii, voluntarii erau scanaţi cu ajutorul unui computer tomograf. Astfel s-a descoperit că cei care beau în fiecare zi mai mult de 1,2 litri de bere, 0,37 litri de vin şi 0,03 litri de tărie nu simt milă şi compasiune pentru cei aflaţi în suferinţă.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro