Băuturile alcoolice care nu îngrașă. Secretul britanicilor a cam ieșit la iveală

Băuturile alcoolice care nu îngrașă. Secretul britanicilor a cam ieșit la iveală
Băuturile alcoolice care nu îngrașă. Secretul britanicilor a cam ieșit la iveală

Există băuturi alcoolice care conțin puține calorii, așadar nu îngrașă. Ba chiar fac bine organismului, consumate, evident, cu moderație. Iată, așadar, care sunt cele cinci băuturi alcoolice care nu îngrașă.

Margarita

Un pahar din acest cocktail conține circa 168 de calorii, iar rețeta tradițională este compusă din tequila, triplu sec și suc de lime. Însă barmanii au mai îndulcit-o cu cinci lingurițe de zahăr, care pot crește numărul de calorii, așadar, sugestia Madamei de Frisee: trebuie să renunțați la zahăr și să mai adaugați un shot de tequila.

Gin & tonic

De menționat este că 45 ml de gin şi 130 ml de apă tonică conţin 142 de calorii. Iar asta pentru că ginul este făcut cu sirop de porumb cu multă fructoză, care este acelaşi îndulcitor pe care îl găsim în cola. De altfel, şi apa tonică are un conţinut ridicat de zahăr.

Vinul roșu

Un pahar de vin roșu are un conținut de 125 de calorii. Așadar, iubitorii de vin pot fi relaxați, deoarece nu se vor îngrășa. Mai mult decât atât, antioxidanții din vin ajută colesterolul ”bun” să-l împiedice pe cel rău să se așeze pe artere. În plus, cercetările specialiștilor indică faptul că resveratrolul, un compus ce se regăsește în coaja strugurilor roșii, ajută deci la reducerea inflamațiilor. Vinul roșu este bun, de altfel, și la friptură.

Bauturile care nu ingrasa
Bauturile care nu ingrasa

Martini

Într-o cupă mică ce conține numai 65 de ml de lichid se regăsesc 124 de calorii. Astfel, pentru că un martini clasic este format doar din gin și vermut, combinația nu e chiar atât de plină de calorii. De reținut este că alcoolul crește riscul de cancer la sân, chiar și când este consumat cu moderație.

Vin alb

Pentru un singur pahar de vin alb avem 121 de calorii și poate fi revigorant în perioada agitată a anului. Cu toate acestea, trebuie să alegi cu atenție cu ce tip de vin te revigorezi. Prin urmare, vinrule albe și seci, precum saugvinon blanc sau pinot gris, tind să aibă un conținut de zahăr mai scăzut. De asemenea, soiurile de tipul Riesling mai dulci ar putea avea și 165 de calorii per porție.

De menționat este că un pahar de champagne conține 84 de calorii. Prin urmare, opțiunea de băutură alcoolică cu cele mai puține calorii rămâne șampania.

În chimia organică, alcoolul este un compus organic hidroxilic, ce conține o grupă funcțională hidroxil (-OH), ea fiind legată de un atom de carbon saturat, în starea de hibridizare sp3. Astfel, grupa hidroxil poate fi legată de o catenă saturată, din partea saturată a catenei unei alchene, sau de catena laterală a unei hidrocarburi aromatice. Formula generală pentru alcoolul simplu, aciclic, este CnH2n+1OH.