În această zonă a Indiei, de 3 luni nu s-a născut nici o fată. Autoritățile se tem de ce e mai rău

Autor: Puiu Alexandru - 07:30, 24 iul. 2019

Femeile nu sunt privite cu ochi buni în India, iar pentru că cele mai multe ajung să fie întreținute de bărbați și, aparent, o povară, mai multe sate din teritoriu se confruntă cu o situație neobișnuită.

În mod natural, ceea ce se întâmplă în India este absolut imposibil. Este de domeniul fantasticului ca în ultimele trei luni, fără nicio intervenție umană, în 132 de sate, să se nască doar băieți. Din păcate, asta este situația pe care o întâmpină autoritățile din zonă și pentru care încearcă să găsească o explicație sau, mai bine zis, niște vinovați.

Autoritățile indiene sunt de părere că se confruntă cu un avort selectiv în masă. Din câte se pare, părinții aleg să ducă o sarcină până la termen doar în cazul în care fătul este de sex masculin. Dacă o radiografie scoate la iveală contrariul, sarcina se va reflecta într-un avort, iar femeia va încerca din nou să rămână însărcinată până când va obține un băiat.

Practica aparent absurdă este una foarte veche în India și pleacă de la noțiunea conform căreia femeia ajung la maturitate să fie considerate ”poveri” de către bărbați, niște ”întreținute”. Fenomenul se petrece de atât de multe decenii, încât există o lege din 1994 care interzice avortul selectiv, ceea ce s-a petrecut în cele 132 de state, pe parcursul ultimelor trei luni.

Ca să-ți faci o idee de cât de absurd este fenomenul, ai în vedere că din 216 copii născuți în ultimul trimestru, toți au fost băieți într-o regiune destul de mare din India, Uttarakhand. Bebelușii de gen masculin sunt mai apreciați într-una dintre cele mai populare țări de pe glob pentru că sunt priviți ca principali susținători ai familiilor indiene. Doar nașterea unui fiu este percepută în India ca un motiv de celebrare și mândrie. Să fii femeie reprezintă un handicap major, din prisma posibilităților pe care le ai ca să te dezvolți în societatea indiană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI