Confruntarea India vs. Pakistan. Avioane doborâte în regiunea separatistă Kashmir [VIDEO]

Confruntarea India vs. Pakistan. Avioane doborâte în regiunea separatistă Kashmir [VIDEO]

Ministerul de Externe de la New Delhi a cerut oficialilor din Pakistan repatrierea de urgență și în siguranță a pilotului militar indian capturat în timpul incidentelor aeriene produse deasupra regiunii separatiste Kashmir, disputate de ambele părți.

Autoritățile indiene anunțau miercuri că un avion militar indian de tip Mig-21 a fost doborât în cursul confruntărilor aeriene și că pilotul aeronavei este dat dispărut. Ministerul de Externe de la New Delhi a convocat un înalt oficial diplomatic pakistanez pentru a îi înmâna o notă de protest.

Din capitala pakistaneză Islamabad, oficialii anunțau că două avioane indiene au fost doborâte și doi piloți au fost luați prizonieri. Autoritățile pakistaneze au rectificat anunțul făcut inițial presei și au precizat că a fost capturat un singur pilot.

Mesaje difuzate pe Tweeter și Facebook după ce aparatele de zbor au fost doborâte în regiunea separatistă Kasmir.

Cum au început confruntările în zona disputată Kashmir

Avioane militare indiene au efectuat marţi un raid aerian numit „preventiv” în Kashmirul pakistanez. Erau vizate poziţii ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, organizație care a revendicat atentatul comis recent în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari.

Miercuri, oficialii pakistanezi anunțau la rândul lor că au lansat raiduri aeriene, o mișcare tactică văzută ca o replică la atacurile indiene din ziua precedentă.

Deși India anunța miercuri că ar fi distrus o aeronavă pakistaneză, Guvernul de la Islamabad a infirmat acest lucru și a precizat că niciun aparat de zbor pakistanez nu a fost doborât.

Vestea că Pakistanul ar fi capturat doi piloți indieni a fost infirmată, ulterior, tot de autoritățile de la Islamabad, care au spus că au în custodie un singur militar indian.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI