Impozitarea pensiilor speciale. Viorica Dăncilă schimbă legea lui Eugen Teodorovici

Impozitarea pensiilor speciale. Viorica Dăncilă schimbă legea lui Eugen Teodorovici
Viorica Dăncilă schimbă legea care prevede impozitarea pensiilor speciale

Viorica Dăncilă a reacționat după ce Senatul a aprobat proiectul legislativ inițiat de Eugen Teodorovici cu privire impozitatea pensiilor speciale, iar Victor Ponta a anunțat că pensiile militarilor vor fi tăiate. Premierul României a precizat că legea va fi modificată în Camera Deputaților, iar pensiile militare nu vor fi afectate.

Viorica Dăncilă schimbă legea care prevede impozitarea pensiilor speciale

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este Cameră Decizională. Ca țară membră a NATO avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.


Reacția premeirului României vine după ce Victor Ponta a anunțat că pensiile militare vor fi impozitate ca urmare a adoptării de către Senat a proiectului legislativ inițiat de Eugen Teodorovici cu privire la impozitarea pensiilor speciale.

„Anunț important pentru toți militarii din România – slugile și demagogii din echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile – exact invers decât au promis în 2016 – exact cum a făcut Băsescu în 2010. Proiectul pe care l-au depus la Senat și pe care fac atâta tărăboi se referă la PENSIILE MILITARE alături de cele ale magistraților (fiind însă scutite pensiile parlamentarilor)!

ProRomania am promis ca va proteja tot timpul pensiile militare (introduse încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza și existente în toate țările NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / așa vom face și acum în fața ticăloșiei câtorva lideri PSD absolut trecători! Pro România susține renunțarea la cota unică și trecerea la un sistem de impozitare diferențiată, dar pentru toate categoriile de venituri și toate categoriile profesionale. Ceea ce propune acum PSD este un act neconstitutional, demagogic si nefunctional! Militari romani – azi tradatorii vostri se numesc Dancila, Teodorovici si Fifor! Sa nu uitati acest lucru!”, a scris Ponta pe Facebook.