Imaginile groazei cu un drum din Iași, unde oricine se poate rătăci, fiindcă GSP-ul nu funcționează acolo. S-a aflat de ce era frecventat des de Nicolae Ceaușescu

Imaginile groazei cu un drum din Iași, unde oricine se poate rătăci, fiindcă GSP-ul nu funcționează acolo. S-a aflat de ce era frecventat des de Nicolae Ceaușescu
Locul bizar din Iași unde toată lumea se rătăcește, iar GSP-ul nu funcționează

În Iași există un loc bizar în Iași unde toată lumea se rătăcește, iar GPS-ul nu funcționează. Starea drumului este una deplorabilă, el făcând legătura între mai multe comune. Drumul duce către un loc frecventat des de Nicolae Ceaușescu în trecut.

Locul unde GPS-ul nu funcționează, iar lumea se rătăcește

Drumul județean 244F face legătura între mai multe comune, însă se află într-o stare care lasă de dorit. Locuitorii din Moșna și Dolhești sunt nevoiți să ocolească zeci de kilometri în fiecare zi. Din păcate, autoritățile nu au în plan modernizarea arterei prea curând.

Pe câțiva kilometri, artera se afundă în pădure, iar mulți nu au curajul de a înainta. Drumul a fost amenajat în anii ’60. De ceva timp, a fost trecut ca fiind atât drum forestier, cât și drum județean. Multe persoane nu mai vor să străbată zeci de kilometri pe zi, așa că se avântă pe drumul respectiv, însă o fac pe propria răspundere.

Autoritățile au montat și bariere în zonă. Cu toate acestea, unii nu au respectat indicațiile și nu au mai găsit calea de întoarcere. Mai mult de atât, cei care se rătăcesc nu pot folosi GPS-ul, pentru că acesta nu funcționează.

Locul frecventat de Nicolae Ceaușescu

Drumul a ajuns să fie frecventat și de fostul dictator, obiect unui litigiu în instanță. În luna mai 2021, un dosar a fost înregistrat la Judecătoria Răducăneni. Prin acesta, Romsilva a dat în judecată Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor și Consiliul Local al comunei Dolhești. Litigiul are drept obiect o revendicare imobiliară.

Este vorba despre intabularea drumului județean, aflat în administrarea CJ. De-a lungului timpului, DJADP Iași a încercat să găsească diferite motive pentru a nu asfalta această porțiune de drum. Aceștia au susținut că nu există circulație rutieră în această zona.

În unele documente apar și unele detalii despre drum, identificat de la începutul anilor 1900. Georgel Popa este primarul comunei Moșna. Acesta susține că situația cu acest drum este una dificilă, deoarece la un moment dat se pierde în pădure.

„Se pare că nu s-a schimbat mare lucru de atunci… Ba chiar drumul arată acum mai rău, pentru că, la vremea respectivă, erau căruțe, care nu stricau totul. Din păcate, au trecut zeci de ani și situația nu s-a schimbat”, a precizat Georgel Popa, primarul comunei Moșna.