Planul secret al lui Nicolae Ceaușescu pentru România s-a aflat. Ce voia să facă, de fapt, până în 2020

Planul secret al lui Nicolae Ceaușescu pentru România s-a aflat. Ce voia să facă, de fapt, până în 2020
În 1966, la un an după ce Nicolae Ceaușescu a venit la putere, România adopta o nou legislație.

România după răsturnarea lui Nicolae Ceaușescu s-a trezit sub impactul înspăimântător al politicilor sale megalomanice. De la plata totală a datoriei externe și până la o creștere a populației, erau planuri stabilite de fostul dictator.

Planul lui Nicolae Ceaușescu de creștere a numărului populației

În 1966, la un an după ce Ceaușescu venea la putere, România adopta o nou legislație. Aceasta stabilea o perioadă de închisoare de la unu la cinci ani pentru avorturi ilegale. Avorturile au fost permise numai dacă o femeie născuse deja cinci copii.

În 1986, legea a fost înăsprită și mai mult pentru a interzice avorturile pentru orice femeie sub 45 de ani, cu excepția cazului în care viața ei era pusă în pericol.

Ambiția dictatorului Nicolae Ceaușescu era de a crește populația țării de la 22 la 30 de milioane până la sfârșitul secolului.

Campania obsesivă a lui Ceaușescu a dus la creșterea numărului de orfani. În același timp rata mortalității infantile ajunsese mai mare decât oriunde în Europa.

Iar decesele a mii de femei care au încercat avorturi ilegale în fiecare an, crescuse vertiginos.

Eșecul lui Nicolae Ceaușescu, plătit de o întreagă generație

Dar, ca majoritatea schemelor grandioase lansate în România în ultimele două decenii, politica lui Ceaușescu de creștere forțată a populației a fost un eșec.

El a vrut să crească rata natalității de cinci ori mai mare decât a țărilor vecine. Dar, din cauza rezistenței populare, a crescut doar puțin mai sus decât acele națiuni, unde avortul este comun.

O parte din povestea a ceea ce Ceaușescu și soția sa, Elena, făceau României s-a scurs în lumea exterioară în ultimii ani, în ciuda celor mai bune încercări ale dictatorului de a-și sigila țara de restul Europei.

Dar abia de la revoluție, în urma căreia observatorii independenți pot călători liber în jurul spitalelor și orfelinatelor din România, groaza provocată de unul dintre cele mai totalitare state ale lumii devine pe deplin evidentă.

O generație întreagă au dat vina pe dezastrul medical și social al României moderne pe politicile Ceaușeștilor
Campania obsesivă a lui Nicolae Ceaușescu a dus la creșterea numărului de orfani.

Interviurile cu zeci de medici, asistenți sociali și pacienți pictează o imagine a degradării biologice. Au vorbit despre o națiune aproape distrusă din cauza eforturile coercitive de a spori populația.

O generație întreagă au dat vina pe dezastrul medical și social al României moderne pe politicile Ceaușeștilor și pe loialitatea oarbă a subalternilor lor din Partidul Comunist.

”Programul de hrănire științifică”

Legea dură anti-avort a fost doar un element în strategia socială a lui Ceaușescu. Altele includeau interzicerea tuturor formelor de control al nașterii artificiale.

”Programul de hrănire științifică” a dus la malnutriție pe scară largă. În același timp o poliție de securitate atotputernică aplica politica și restricțiile draconice privind utilizarea energiei ca măsură economică.

Programul de hrănire științifică” conceput de Elena Ceaușescu, permitea fiecărui român să cumpere un anumit număr de alimente. În practică, rareori se putea găsi carne. Rația fiecărui român era compusă din:

  • 3 kilograme de salam pe lună,
  • o treime dintr-o kilogramă de făină,
  • 1 kilogram de orez,
  • 10 ouă,
  • 2 kilograme de carne,
  • 2 kilograme de brânză,
  • un pachet de unt.

 

Nicolae Ceaușescu și-a dorit o generație crescută pentru a-l adula. Aceeași generația a fost cea care a provocat în cele din urmă căderea sa.

Majoritatea tinerilor manifestanți uciși de forțele de securitate pe străzile din București în perioada 21-23 decembrie aveau între 15 și 24 de ani.

Toți erau născuți născuți și crescuți în epoca Ceaușescu, în marele plan de repopulare. Copiii care nu cunoscuseră niciodată libertatea s-au luptat pe străzi pentru a o dobândi.

Schițele politicilor sociale ale lui Nicolae Ceaușescu erau cunoscute de guvernele occidentale. Însă impresionați de reputația sa de rebel pe probleme de politică externă, s-au abținut de la critici publice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI