Imagini cu ultimul trib canibal. Ritualurile bizare, de la mâncat oameni până la folosirea craniilor umane pentru gătit

Au apărut imagini cu ultimul trib canibal din lume. Sursa foto: Getty

Imagini spectaculoase cu ultimul trib canibal din lume au fost publicate recent în presa internațională. Chiar dacă este greu de crezut, încă mai există triburi rupte definitiv de lume, unde civilizația nu a pătruns deloc, iar membrii lor trăiesc după propriile lor legi. Aceștia practică vrăjitoria și încă se hrănesc cu carne de om.

Au apărut imagini cu ultimul trib canibal din lume

The Sun scrie despre cel mai izolat trib din lume, unde ”civilizația” este aceeași din ultimii 60 de mii de ani. Oamenii vânează cu arcuri și își cresc copiii în copaci, iar inamicii sau vizitatorii nepoftiți sunt tratați cum nu se poate mai rău.

Oamenii Asmat sunt originari din Insula Noua Guinee și se crede că în mod tradițional și-au vânat dușmanii și le-au folosit craniile la gătit. Jurnalistul Carl Hoffman a supraviețuit pentru a scrie despre acest grup: „Au scuturat creierul pe frunza unui palmier, apoi a răzuit în interiorul craniului cu un cuțit pentru a obține absolut și ultima firimitură. A amestecat apoi creierul uman cu un fruct, a înfășurat frunza și a pus-o pe foc”.

Se pare că tribul se hrănește și cu cadavrele celor dragi lăsate de familiile sărace pe râul Ganges, mult mai sus în aval. Cadavrele ajung în dreptul tribului respectiv, care le ia și le consumă. În 2015, jurnalista americană Reza Aslan a întâlnit o serie de călugări Asmat și a filmat o astfel de ”masă” a tribului respectiv.

Au apărut imagini cu ultimul trib canibal din lume
Au apărut imagini cu ultimul trib canibal din lume. Sursa foto: Getty

Tribul canibal, responsabil pentru dispariția unui membru al familiei Rockefeller

Tribul Asmat se pare că se face vinovat și de dispariția unuia dintre cei mai bogați oameni ai planetei. În anul 1961, Michael Rockefeller, membru al dinastiei Rockefeller și al cincilea fiu al viitorului vicepreședinte Nelson Rockefeller, se afla într-o expediție în regiunea Noua Guinee, când barca în care călătorea s-a răsturnat.

L-a privit pe tovarăsul său de expediție agățat de barcă îndepărtându-se, iar el a fost nevoit să înoate până la mal. Ghinionul său a fost să ajungă chiar la tribul Asmat. Nimeni nu l-a mai văzut de-atunci, iar autoritățile au spus că acesta a fost ucis și mâncat de canibali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI