Mormântul a patru amazoane a fost deschis. Ce s-a găsit lângă oseminte. Cercetătorii sunt uluiți

Descoperirea uluitoare a fost făcută de curând, în Rusia. Cercetătorii sunt uluiți de ce au putut să găsească într-un mormânt a patru amazoane, și care a fost deschis în premieră. Osemintele au fost găsite într-un mormânt realizat din lut și lemn de stejar, care le-a protejat pe acestea, odată cu trecerea anilor.

Arheologii au putut estima și ce vârste aveau femeile, dar au fost cu adevărat uluiți de ce se afla lângă trupurile mumificate ale acestora. Au fost găsite și obiecte de o reală importanță istorică, printre care și fragmente de arme. Descoperirea anunțată în primele zile ale anului 2020 de către Institutul de Arheologie RAS din Rusia este una semnificativă. Estimările savanților au arătat ulterior că cea mai tânără dintre cele patru amazoane avea vârsta de aproximativ 13 ani când a murit, pe când următoarea avea între 20-29 de ani. A treia femeie ar fi avut vârsta de 25-35 de ani, pe când cea mai bătrână avea 45-50 de ani, anunță Mediafax.

Mormântul a patru amazoane a fost deschis. Ce s-a găsit lângă oseminte. Cercetătorii sunt uluiți

Mormântul a patru amazoane a fost deschis. Ce s-a găsit lângă oseminte. Cercetătorii sunt uluiți
Cercetătorii au găsit osemintele a patru amazoane, cu vârste diferite, în Rusia

Descoperirea remarcabilă din Rusia a mai arătat că obiectele din mormântul comun ar fi provenit din perioada secolului al IV-lea î.Hr., dar și că cel mai probabil a fost momentul când acestea au trăit. Amazoanele au fost descrise precum personajele din seria de filme Wonder Woman. Au fost femei războinice din rândul sciților, un popor luptător, organizat în triburi nomade și care a trăit în Siberia, între anii 200 și 900 î.Hr. Osemintele din mormântul comun au confirmat astfel existența acestor femei desprinse din mitologie, în Europa de Est.

Lângă rămășițele pământești ale celor mai tinere amazoane au fost găsite vârfuri de săgeată din fier, un cârlig ce înfățișa o pasăre, hamuri de cai, cârlige, cuțite de fier, oase de animale, dar și vase modelate. La fel, a mai fost găsită și o vază pictată într-o nuanță de roșu, pe când alte relicve au fost furate în timp de hoții de morminte. Cea mai vârstnică dintre amazoane fusese așezată pe un pat cu farfurii ornamentale cu flori, fiind înhumată în timp ce purta bijuterii realizate dintr-un aliaj din 65-70% aur, ce fusese amestecat cu argint, cupru și fier.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI