20 apr. 2024 | 16:54

Iluzia optică pentru oamenii cu ochi de vultur. Unde se află trofeul ascuns printre beri?

Diverse
Iluzia optică pentru oamenii cu ochi de vultur. Unde se află trofeul ascuns printre beri?
Iluzie optică pentru weekend. Găsește trofeul ascuns din imagine în 12 secunde. Condițiile pe care trebuie să le respecți.

Playtech Știri îți prezintă o iluzie optică ce te poate pune în încurcătură. Cu ajutorul testului, îți poți evalua nivelul de dezvoltare a abilităților cognitive. Unde se află trofeul ascuns printre beri? Poți să-l găsești în cele 12 secunde pe care le ai la dispoziție? Succes!

Fenomenul ce are loc în spatele unei iluzii optice

Uneori, o iluzie optică funcționează pe seama unor deficiențe ale anatomiei umane identificate la nivelul ochilor. Dar să nu dăm vina deja pe ei. Și creierul poate fi vinovat pentru păcăleala pe care o trăim când încercăm să deslușim o imagine, din cauza cantității mari de informații pe care o procesează.

Creierul funcționează foarte rapid. El preia datele ce i-au fost comunicate de ochi și este nevoit să le proceseze în ritm alert – o cantitate mare de informații procesată în mod simultan rapid. Astfel, nu reușește să ducă sarcina la capăt, rămânând cu unele goluri pe care trebuie să le umple cu informații.

Când creierul încearcă să umple golurile lăsate de ochi, omul experimentează ceea ce astăzi cunoaștem sub denumirea de iluzie optică. Adică vedem sau nu vedem ceva ce există sau, de fapt, nu există. Este și cazul materialului de astăzi, în care trebuie să faci un efort pentru a găsi trofeul ascuns printre beri.

Găsește trofeul ascuns printre halbele de bere în 12 secunde

Accesează prima imagine din galeria foto a acestui material. Vei observa o ilustrație realizată de Stonegate Pub Company, care i-a determinat pe utilizatorii online să își pună multe întrebări. Poți vedea mai multe halbe cu bere. Ce trebuie să faci tu este să identifici unde se află un trofeu.

Setează un cronometru la 12 secunde. Acesta este timpul limită de care dispui pentru a rezolva problema enunțată mai sus. Dacă obișnuiești să-ți testeazi abilitățile cognitive în acest mod, mai mult ca sigur ești deja familiarizat cu condițiile de deslușire a iluziilor optice.

Unde se află, de fapt, trofeul din imagine

Revenind, trofeul pe care trebuie să-l găsești se află ascuns printre halbele de bere din imagine. După cum probabil ți-ai dat deja seama, trofeul are aceeași culoare și aproape aceeași formă ca multe dintre paharele din ilustrație. Crezi că reușești să-l găsești în maximum 12 secunde?

Dacă ai nevoie de un indiciu, venim noi în ajutorul tău: trofeul din imagine poate fi găsit rapid, dacă vei căuta cu atenție baza conică a lui sau cele două mânere ale acestuia.

Ai reușit să găsești trofeul ascuns printre halbele de bere în cele 12 secunde pe care le-ai avut la dispoziție? Pentru a-ți verifica răspunsul, accesează a doua imagine din galeria foto. În ea vei putea observa trofeul ascuns încercuit cu culoare roșie.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Sâmbăta Mare, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să facă neapărat credincioșii în această zi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro