Ies la iveală detalii despre moartea lui Gabi Luncă. Medicii au spus exact motivul decesului

Ies la iveală detalii despre moartea lui Gabi Luncă. Medicii au spus exact motivul decesului
Medicii au oferit noi detalii despre moartea lui Gabi Luncă

Ultima cântăreață de muzică lăutărească a murit, vineri, la vârsta de 82 de ani. Artista fusese infectată cu noul coronavirus și era internată la Spitalul Județean Ilfov. Anunțul morții sale a fost făcut de Rebeca Onoriu, fata cea mică a solistei, pe pagina sa de Facebook. Informații despre motivul decesului său.

Medicii au oferit detalii despre moartea lui Gabi Luncă

Gabi Luncă a fost una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară și lăutărească de la noi. Artista era internată la Terapie Intensivă în Spitalul Județean Ilfov, după ce fusese diagnosticată cu COVID-19. Recent, fiica sa declara că două teste pentru coronavirus ieșiseră pozitive, iar Gabi Luncă avea nevoie de oxigen, fără a fi intubată. Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut tot de Rebeca Onoriu, fata cea mică a artistei.

„După 23 de ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care l-au iubit și l-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris tânăra pe contul de Facebook, în descrierea unei imagini cu părinții săi.

A dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul

Decesul a fost constatat la ora 20.50, în cursul zilei de vineri, 2 aprilie. Spitalul a respectat protocolul sanitar, iar la două ore de la deces personalul medical a pregătit corpul solistei conform normelor în vigoare pentru COVID-19. Acum, unitatea medicală așteaptă să o predea familiei. Aceștia susțin că trupul neînsuflețit al vedetei va mai putea rămâne în spital până luni, în cazul în care rudele nu sunt pregătite să îl preia.

„Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei” , au precizat reprezentanții Spitalului Județean Ilfov.