Cum a ajuns Gabi Luncă să se pocăiască. Drama care i-a schimbat viața celebrei artiste

Cum a ajuns Gabi Luncă să se pocăiască. Drama care i-a schimbat viața celebrei artiste
Cum a ajuns Gabi Lunca sa se pocaiasca

Gabi Luncă, celebra doamnă a muzicii lăutărești, a murit la vârsta de 81 de ani, fiind infectată cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de fiica ei, Rebeca Onoriu, printr-o postare pe Facebook. ”După 23 ani, din nou împreuă! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu.

Cum a ajuns Gabi Luncă să se pocăiască

Deși a încântat generații întregi cu timbrul său vocal, puțini știu cu Gabi Luncă a avut o viață grea. Ea a rămas fără mamă la vârsta de 3 ani și jumătate, iar la puțin timp, tatăl acestia s-a recăsătorit. Doar că noua soție a tatălui se purta înfiorător cu micuța Gabi Luncă, marcându-i copilăria. A avut un mare atu în viață și anume, talentul moștenit de la tatăl ei, violonistul Dumitru Luncă, care cânta în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești. La numai 17 ani, Gabi Luncă s-a făcut remarcată datorită vocii ei potrivită muzicii lăutărești și a fost angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești.

Pentru ea, acesta a fost începutul unui drum lung, care a fost presărat cu succese profesionale incontestabile, dar cu mari încercări ale destinului. Ea a obținut succesul național și internațional, dar a luat și o hotărâre care i-a schimbat total destinul. Astfel că după pierderea primului său copil, aceasta a ales să se pocăiească, trecând la penticostali. Împreună cu soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu, artista a fost botezată nou-testamental în apă, în acest rit creștin penticostal.

Gabi Luncă, mamă a patru copii, pe nume Emanuel, Rebeca, Estera și Sara, a început să cânte din anii 90 doar muzică religioasă, încercând să își respecte promisiunea de pocăinţă făcută lui Dumnezeu, fiind dedicată credinței sale.

Elena Merișoreanu despre Gabi Luncă

Astăzi, lumea artistică a rămas mai săracă, după decesul lui Gabi Luncă. Elena Merișoreanu și-a exprimat regretul față de pierderile pe care lumea artistică le-a tot avut în ultima perioadă. Amintim aici și decesul Corneliei Catanga și al lui Nelu Ploieșteanu.

”Nu pot să cred Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu și acum doamna Gabi. Am fost şocată când mi-aţi dat vestea. Câte inimi au bucurat oamenii aceștia, să aibă așa o moarte. Doar cei care nu cred, care țin măștile pe jos, poate că ar trebui să meargă o zi în spital să vadă cum stau oamenii ăia (n.r medicii) îmbrăcați și nu beau apă și nu merg la toaletă. Soțul meu a ieșit din spital și a zis că este îngrozitor pentru oamenii aceea care ne îngrijesc. I-a luat Dumnezeu așa de repede. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, să le facă drumul liniștit spre cer, că au făcut numai bine, au bucurat atâtea suflete pe pământul ăsta. Muzica lăutărească a stat pe mâine acestor oamenii în gâtul lor, în sufletele lor curate și dragi. Doamna Gabi era o persoană deosebită„, a spus Elena Merişoreanu, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI