Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere. Sfaturi de la designeri de interior VIDEO

Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere. Sfaturi de la designeri de interior VIDEO
Idei de amenajare apartament

Nu contează dacă te muți într-un apartament nou cu două camere sau ai decis că este momentul să-ți redecorezi apartamentul înc are locuiești acum, nimic nu este mai distractiv și satisfăcător decât decorarea propriei locuințe. Apartamentele cu două camere sunt ușor de amenajat. Nu sunt tocmai mici, așa că ai o gamă largă de opțiuni. Trebuie doar să-ți folosești imaginația.

Dar, în comparație cu un apartament cu trei camere de exemplu, nu sunt nici cele mai spațioase. Trebuie să profiți de fiecare metru pătrat. Începând de la combinații cât mai diferite de culori, până la cel mai sofisticat mobilier, încearcă să îl faci cât mai practic, stilat și confortabil. Îți vom oferi câteva idei imediat.

Sfaturi de la designeri pentru amenajarea apartamentului tău

  • Nu amenaja apartamentul cu obiecte inutile

Nu trebuie să fii un designer de interior recunoscut pentru a remarca faptul că apartamentele ce sunt „pline” nu arată tocmai plăcut ochiului. Încearcă să eviți încărcarea apartamentului tău cu mai mult decât este nevoie. În schimb, ar trebui să mergi pe un design cât mai simplu și minimalist. De exemplu, dacă un perete este gol, nu te grăbi sa adaugi o piesă de mobilier sau un tablou.

  • Dacă ai un apartament decomandat, folosește cât mai mult alb

Folosind în mod strategic o suită de decorațiuni, iți poți amenaja apartamentul într-un mod foarte modern. Datorită faptului că accesul în cele două camere se face printr-un hol, acesta poate fi un element de descongestionare și aerisire. Acest lucru poate fi realizat doar dacă folosești culori neutre precum alb. Probabil ai văzut apartamente mici care par foarte spațioase și aerisite. Acest lucru se datorează culorilor. În mod sigur roz sau mov nu îți va oferi aceeași senzație. Portocaliu cu galben, maro cu bej sau roșu cu albastru, aceste culori nu sunt tocmai potrivite deoarece sunt obositor de privit.

  • Cum să-ți decorezi apartamentul semidecomandat

Chiar dacă acest tip de apartament nu se încadrează total în celelalte categorii, poți profita de acest lucru. Folosește-te de avantajele pe care apartamentele decomandate și nedecomandate ți le oferă. Te poți folosi de hol pentru a diminua discrepanța de atmosferă dintre cele două încăperi ale apartamentului. De asemenea, beneficiezi și de camerele mai mare ce sunt specifice acestui tip de apartament.

  • Amenajarea unei camere Open Space

Atunci când amenajezi o cameră de tip Open Space, consistența este cheia. Culorile ce le folosești ar trebui să se regăsească în bucătărie dar și în living. Te poți juca puțin cu imaginație și să faci bucătăria într-un anumit fel, iar livingul în alt fel. Cert este că trebuie să se asorteze.

Ce culori să alegi atunci când amenajezi apartamentul

Culorile ce sunt folosite atunci când îți amenajezi apartamentul sunt foarte importante. Ele influențează atmosfera, dar și starea ta în același timp. Trebuie să ai mare grijă atunci când le combini. Cu toate că gusturile nu se discută, ar trebuie să urmezi anumite reguli.

Culorile primare ar trebuie să ocupe cel mai mult spațiu de pe suprafața unui material. De asemenea, culorile primare sunt culorile ce vor da tonul paletei. Culorile secundare merg mână în mână cu cele primare și le oferă diversitate. Culorile terțiare accentuează combinațiile dintre culorile primare și secundare. La acest capitol se potrivesc covoarele și textile. Spre exemplu, dacă vrei să ai o cameră cu un aspect cald și calm, ar trebui să urmezi următoarele sfaturi:

  • Folosește culori precum galben
  • Folosește o nuanță secundară rece precum verde
  • Accentuează cu o nuanță formată din combinația galben-verde