Amendă record la Cluj pentru o petrecere în apartament. Cât au plătit niște tineri, de fapt

Amendă record la Cluj pentru o petrecere în apartament. Cât au plătit niște tineri, de fapt
Poliţiştii din Cluj au dat o amendă uriaşă unor tineri. Au dat petrecere într-un apartament

IPJ Cluj a anunţat o amendă record pentru o petrecere într-un apartament. Cât au plătit 27 de tineri pentru câteva ore de distracţie întrece orice imaginaţie.

Amendă record pentru o petrecere

Poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au dat o amendă record, în cursul serii de vineri (15 ianuarie 2021), pentru o petrecere într-un apartament din cartierul Gheorgheni. Oamenii legii au fost sesizaţi în jurul orei 22:00 de către vecini iar acuzaţia adusă a fost tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Odată ajunşi în locuinţă, jandarmii şi poliţiştii au găsit 27 de persoane îngrămădite într-un apartament. Drept urmare, s-a lăsat cu o amendă totală de aproape 20.000 de lei. Mai mult, se fac cercetări în cadrul unui dosar penal deschis în urma infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Se pare că tinerilor nu le-a păsat deloc de faptul că nu respectau măsurile de siguranţă pentru oprirea răspândirii coronavirusului.

“Toate persoanele au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amenzi în valoare totală de 19.500 de lei”, au transmis poliţiştii de la IPJ Cluj.

Unde se plătesc amenzile luate pentru COVID-19

Pentru că în ultima perioadă au fost foarte multe persoane amendate pentru că au încălcat regulile impuse de autorităţi pentru stoparea răspândirii de SARS-COV-2, Grupul de Comunicare Strategică a explicat tot ce ţine de plată sancţiunilor.

“Precizăm că am fost contactaţi de mai mulţi cetăţeni, care au susţinut că au întrebat telefonic la primării, la poliţie, la poştă, la TelVerde covid şi chiar la MAI şi de fiecare dată li s-a răspuns că nu se ştie unde pot plăti amenda. Precizăm, de asemenea, că nu toţi cetăţenii pot achita amenda online sau nu cunosc exact care este procedura şi că prin OUG 34/2020 s-a prevăzut că termenul de plată şi de executare silită a acestor amenzi nu este suspendat pe durata stării de urgenţă.

Autorităţile şi instituţiile publice în a căror competenţă revine constatarea şi sancţionarea contravenţiilor rezultate din ordonanţele militare aprobate în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenţiei şi, eventual, la îndrumarea persoanelor sancţionate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 ”Venituri din amenzi şi alte sancţiuni aplicate de către alte instituţii de specialitate”, astfel încât plăţile să fie efectuate corect de către contravenienţi”.

Plata amenzilor online se poate efectua astfel:

– accesarea paginii www.ghiseul.ro
– selectarea secţiuni “Plăteşte Amenzi Ordonanţe Militare”
– completarea formularului online cu datele solicitate
– efectuarea plăţii prin completarea datelor cardului în pagina securizată a procesatorului de plăţi.

Urmăriți Playtech.ro și pe