Uneori ne uităm la alți oameni ce duc o viață mult mai bună din punct de vedere financiar și ne întrebăm care e rețeta succesului. Desigur, este nevoie de foarte multă muncă, timp liber sacrificat, culegerea de informații noi și determinare. Cei mai mulți antreprenori au început cu afaceri mici, având și marje de profit la fel de mici. În timp, și cu mult sacrificiu, au reușit să-și ridice companiile la un nivel înalt.
Alegerea unei astfel de cariere în afaceri, este una cu foarte multe riscuri. Un loc de muncă stabil și un salariu la fel de stabil, oferă confort și siguranță. Însă, nu este la fel de satisfăcător ca lucrând la propria afacere și văzând cum se dezvoltă de-a lungul timpului datorită muncii depuse de tine. Este ca și cum ai crește un copil de mic. Dacă ai câțiva bani puși deoparte și vrei să-i investești, îți prezint câteva variante.
Poate că pare o sumă mică pentru a da start unei afaceri, însă este de ajuns pentru început. Cu toții începem de jos. De asemenea, este bine să începi cu afaceri mici, pentru a căpăta experiență.
Dacă ești pasionat de artă și de tatuaje, ai nevoie de aproximativ 7.000 de euro pentru a începe o astfel de afacere. În funcție de cât de talentat ești, poți recupera investiția chiar și în 5 luni. În primul rând, vei avea nevoie de o locație pentru salonul tăi. Trebuie să iei în considerare dacă mai sunt alte saloane de acest fel prin zonă, să-ți știi concurența.
Majoritatea saloanelor de tatuaje au un preț minim de 100 de lei, ajungând la prețuri de 3.000 – 4.000 de lei în funcție de model, mărime și detalii. Poți taxa și în funcție de timp, de exemplu, 200-300 de lei pe oră, unele tatuaje fiind mari și este nevoie de mai multe ședințe pentru a fi terminate. Vei mai avea nevoie de echipament special pentru tatuaje. Din nou, prețurile variază de la câteva sute de lei, la câteva mii de lei. Alege în funcție de bugetul tău. Un lucru ce trebuie să-l reții, este acela că ai nevoie de aprobare de la Ministerul Sănătății.
Este o afacere în care poți investi ce sumă vrei. Începând de la aproximativ 1.000 – 2.000 de euro, până la 10.000 de euro. Sunt necesare minim 5-10 familii de albine, prețul pentru acestea ajungând undeva la 400 – 500 de lei. Pe lângă acestea, vei mai avea nevoie și de faguri, rame de stupi și tratamente anuale pentru diferite boli. Odată adunate costurile pentru 10 familii de albine, acestea nu depășesc 300 de lei anual.
O familie de albine poate produce aproximativ 20 – 30kg de miere. În cazul în care ai investit mai mult, profitul poate fi și de 80 – 90 de lei pe o singură familie. Dacă ai de gând să vinzi miere în străinătate, prețul este de 3 – 4 euro, iar în țară la noi, 15 – 25 de lei pe kilogram.
Această idee de business este la îndemâna oricui. Pentru a avea o cabină foto este o investiție relativ mică, și îți poți recupera banii într-un timp scurt, aproximativ un an. De cele mai multe ori, o astfel de cabină este cerută la evenimente speciale, petreceri private, nunți, zile de naștere.
Înainte de a cumpăra cabina foto, vei avea nevoie de o mașină de transport. Vei mai avea nevoie și de un aparat foto profesional, touchscreen, imprimantă și diferite căciuli, eșarfe pentru clienți în timp ce fac pozele.