Se dau bani pentru afaceri! Cum poți obține românii 500.000 de euro, cu o singură condiție

Point Nine Capital acorda finantari unor startup-uri de succes

Startup-urile IT europene vor obține noi finanțări de capital de risc de câte 500.000-2,5 milioane de euro printr-un fond de investiții care a fost lansat, marți, de Point Nine Capital, o firmă de investiții care a mai acordat finanțări unor startup-uri de succes, ca Delivery Hero, Revolut, Brainly și DocPlanner.

Se dau între 500000 și 2,5 milioane de euro pentru afaceri. Care sunt condițiile

Point Nine Capital este cel de-al cincilea fond de investiții al firmei berlineze de venture capital. P9 V are o valoare de 99.999.999 de euro. „Cineva ne-a întrebat dacă am avut vreum motiv de natură legală pentru a ne limita sub 100 de milioane de euro. Nu. Pur și simplu, ne place cifra 9”, a scris, Christoph Janz, partener în P9 Capital, pe Medium.

Din noul fond de investiții, Point Nine va acorda finanțări în princial startup-urilor localizate în Europa, axate mai ales pe tehnologii software pentru companii (B2B). De asemenea, investitorii caută cu predilecție tehnologii SaaS, software as a service și marketplace-uri B2B. Ocazional, P9 acordă finanțări și startup-urilor destinate consumatorilor, B2C.

Point 9 Capital acordă finanțări de pana la 2,5 milioane de euro
Point 9 Capital acordă finanțări de pana la 2,5 milioane de euro

P9 Capital acordă și investiții mai mici

De obicei, P9 Capital participă la runde de investiții seed, de 0,5-2,5 milioane de euro, dar câteodată acordă și investiții mai mici, pre-seed sau ceva mai mari, serie A. În schimbul sumelor, fondul de investiții oprește 15-20% din părțile sociale ale startup-urilor.

Pawel Chudzinski, cofondator al P9 Capital, a spus cum pot antreprenorii din România să ia legătura cu fondul de investiții din Berlin.

Cum dau afaceriștii români de Point Nine Capital

Pe e-mail.  Avem și un formular de contact pe site-ul Point Nine Capital, ne pot găsi și pe Twitter. Dacă stai 10 minute pe LinkedIn, poți găsi prieteni comuni. Cred că acum este mai ușor ca niciodată să găsești pe oricine în lume, inclusiv oameni ca noi.

Îmi place să văd pitch-deck-uri (scurte prezentări ale ideii de afaceri – n.r.), de 10-15 slide-uri, în care să-mi spună despre ce e vorba, informația de bază: produsul, echipa, problema pe care o rezolvă, piețele-țintă, cifre, dacă există. Doar să-mi fac o idee despre ce este vorba, ce face, încotro se îndreaptă. Și, dacă după asta sunt interesat, facem un video call. Suntem open for business (deschiși pentru afaceri – n.r.), investim prin cel de-al patrulea fond al nostru, în curând vom strânge următorul fond, deci putem investi”, a explicat Pawel Chudzinski.

Cine este Point 9 Capital

Point Nine Capital a fost fondată în anul 2009, la Berlin, de Christoph Janz, Pawel Chudzinski, Kolja Hebenstreit și Lukasz Gadowski. În timp, ei au investit în startup-uri de tehnologie din nu mai ăuțin de 28 de țări, în principal în zona Europei.

Printre startup-urile cărora le-au acordat încredere încă din stadiile incipiente de dezvoltare se numără companii consacrate cu sunt: Delivery Hero, Revolut, Brainly și DocPlanner.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI