În ce să îți investeștii banii în pandemia covid-19. Asta e afacerea momentului

În ce să îți investeștii banii în pandemia covid-19. Asta e afacerea momentului
În ce să îți investeștii banii în pandemia covid-19. Asta e afacerea momentului

Investitorii ar trebui să-și pună banii în aur acum, întrucât reprezintă o ”acoperire foarte bună” înaintea evenimentelor de risc, precum alegerile din SUA, a precizat directorul uneia dintre cele mai mari bănci elvețiene pentru CNBC.

În ce să îți investeștii banii în pandemia covid-19

”Ne place aurul, deoarece credem că aurul va atinge de fapt aproximativ 2.000 de dolari pe uncie până la sfârşitul anului”, conform lui  Kelvin Tay, directorul regional de investiţii al UBS pentru CNBC.

„Şi aurul are anumite garduri vii”, a precizat Tay.

„În (caz) de incertitudine asupra alegerilor din SUA şi a pandemiei Covid-19, aurul este o acoperire foarte, foarte bună. Iar slăbiciunea sa recentă reprezintă un mare punct de intrare pentru investitori ”, a mai adăugat el.

De altfel, preţurile aurului au ajuns la recorduri în acest an, depăşind 2.000 de dolari pe uncie pentru prima dată în istorie. Chiar și așa, recent, preţurile au scăzut din nou şi s-au tranzacţionat ultima dată la aproximativ 1.880 USD pe uncie începând de marţi după-amiază.   Metalul preţios mai este, de asemenea, atractiv și datorită mediului ratei scăzute a dobânzii, a mai subliniat Tay. Astfel, dacă ratele dobânzilor rămân scăzute, aşa cum a indicat Fed, costul de oportunitate al deţinerii aurului, un activ fără randament, va fi „destul de scăzut”, a ma adăugat el.

Ce a recomandat Tay

De asemena, Tay a recomandat ca investitorii să depună nişte bani în obligaţiunile guvernamentale chineze, deoarece ele vor fi incluse în principalul furnizor de indici FTSE Russell’s World Government Bond Index. De altfel, includerea, din octombrie 2021, este prevăzută să aducă miliarde de dolari de intrări în China.

Tay a mai subliniat și că randamentele obligaţiunilor guvernamentale chineze, la 2,5%, sunt mai mari decât alte regiuni, în comparație cu randamentele SUA la 0,6%, dar şi randamentele europene la niveluri în mare parte negative.  â

„Este un randament foarte mare pentru un guvern de foarte bună calitate, cu bilanţuri foarte puternice”, a mai spus Tay.

Preţurile aurului au ajuns la recorduri în acest an
Preţurile aurului au ajuns la recorduri în acest an

Ce este aurul

Aurul este elementul chimic din tabelul periodic care are simbolul Au și numărul atomic 79. El se utilizează aliat cu cuprul sau argintul, pentru fabricarea de podoabe, obiecte de artă, monede etc. Datorită proprietăților sale, aurul este considerat (alături de argint) singura formă reală de bani.

De altfel, aurul este elementul cunoscut din cele mai vechi timpuri. Deoarece este răspândit în stare nativă în natură, el se putea obține ușor în cantități mici. În plus, se crede că aurul a fost descoperit înaintea cuprului.

Prețul aurului, la această dată, este de 252,1123 lei/per gram.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI