Ianis Hagi, băiatul de aur al lui tata. E ireal cât a ajuns să valoreze, de fapt, ca fotbalist

Ianis Hagi, băiatul de aur al lui tata. E ireal cât a ajuns să valoreze, de fapt, ca fotbalist
Ianis Hagi, băiatul de aur al lui tata. E ireal cât a ajuns să valoreze, de fapt, ca fotbalist

Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi îi calcă pe urme tatălui său. Tânărul fotbalist face carieră în fotbal și asta îi aduce un venit substanțial. Cât câștigă sportivul?

Ianis Hagi, în vârstă de 22 de ani, este încă la începutul carierei sale de fotbalist, însă, tânărul a demonstrat că așchia nu sare departe de trunchi, călcând pe urmele tatălui său în ce privește fotbalul de calitate. Ianis a reușit sa aibă un sezon memorabil cu Glasgow Rangers, pentru care a marcat patru goluri și a oferit 11 pase decisive.

Hagi Jr., lăudat de fani pentru prestația sa

Fotbalistul a fost lăudat de fani pentru prestațiile sale din Scoția, totuși, Hagi Jr. ar putea să părăsească formația pregătită de Steven Gerrard în vara ce urmează.

Rangers a făcut înțelegere cu Scott Wright, în vârstă de 23 de ani, fotbalistul ofensiv de la Aberdeen, care va sosi la Glasgow la finalul actualei stagiuni. Jucătorul, selecționat la toate naționalele de juniori ale Scoției, a semnat deja un precontract și este așteptat pe Ibrox Park.

Conform publicației Glasgow Live, care a proiectat deja primul 11 al lui Rangers pentru sezonul viitor, Ianis Hagi nu face parte din el. Conform presei scoțiene, românul își va pierde postul de titular, ca urmare a venirii lui Wright.

Ianis Hagi ar urma să joace în banda stângă a liniei ofensive, în timp ce Ryan Kent ar trece în dreapta, postul unde Ianis a fost cel mai des folosit de Steven Gerrard.

Cât valorează Ianis Hagi și unde ar putea juca

Conform sursei precizate, exista o altă variantă pentru integrarea fotbalistului de la Aberdeen. Acesta ar putea juca în spatele vârfului Morelos, ceea ce ar însemna, potrivit jurnaliștilor scoțieni, că Hagi Jr. va rămâne titular, în banda dreaptă. Totodată, jucatorul Wright ar urma să joace acolo doar din când în când.

Jucătorul român, Ianis Hagi are la activ 29 de apariții în acest sezon pentru Rangers, iar cota lui se ridică în prezent la 6 milioane de euro, ca urmare a evoluțiilor bune din ultima vreme. Ajuns în Scoția în schimbul a 3,5 milioane de euro, românul are mai multe variante de transfer, în caz că va fi îndepărtat de pe Ibrox.

Românul a trezit interesul în numeroase campionate puternice din Europa. Numele lui Ianis a fost vehiculat la grupări precum RB Leipzig, Sevilla și Istanbul Basaksehir, campioana la zi în Super Lig (Turcia).

Ianis Hagi s-a născut pe 22 octombrie 1998 în Istanbul, Turcia, în perioada în care tatăl său Gheorghe juca la Galatasaray.La vârsta de zece ani Ianis a fost înscris la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. El și-a făcut debutul în Liga I la FC Viitorul Constanța, pe 5 decembrie 2014, la vârsta de doar 16 ani, când a intrat la schimb în ultimul minut al jocului.

În prezent este unul dintre cei mai buni internaționali români, calcând pe urmele tatălui său Gheorghe Hagi, supranumit „Regele”.

Urmăriți Playtech.ro și pe