Autobuz răsturnat în Bihor, pe DN 19. Au fost implicate 23 de persoane, iar 12 sunt în curs de evaluare

Autobuz răsturnat în Bihor, pe DN 19. Au fost implicate 23 de persoane, iar 12 sunt în curs de evaluare
Autobuz răsturnat în Bihor, pe DN 19. Au fost implicate 23 de persoane, iar 12 sunt în curs de evaluare

Un grav accident rutier a avut loc pe DN 19, între Valea lui Mihai și Curtuișeni, județul Bihor. Din primele informații, se pare că un autobuz s-a răsturnat.

Accident rutier pe DN 19

UPDATE 15:43: Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, Camelia Roșca, autoritățile au fost anunțate cu privire la producerea accidentului la ora 13:55, în accident fiind implicat doar autobuzul care s-a răsturnat.

„La ora 13,57, ISU Bihor a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni, în care a fost implicat un autobuz în care se aflau 21 de persoane. Pentru gestionarea optimă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. (…) Nu s-au înregistrat decese şi nici cazuri grave, cele nouă victime fiind rănite uşor, unele refuzând internarea în spital. Acum aterizează şi elicopterele şi medicii reevaluează cazurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” al judeţului Bihor, Camelia Roşca.

UPDATE 14:50: În accident au fost implicate 23 de persoane. Dintre acestea, 12 victime sunt în curs de evaluare, fiind conștiente. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat.

Știre inițială În urma accidentului, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, la nivelul județului Bihor a fost activat planul roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale pentru stingere, două echipaje de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

Accident grav în Mureș

Un grav accident a avut loc miercuri dimineață în județul Mureș, localitatea Vălenii Acățari, în jurul orei 05:00. Din nefericire, două persoane și-au pierdut viața. Două microbuze au intrat în coliziune, ambele transportând pasageri. Alte trei persoane au ajuns la spital în stare gravă.

Printre persoanele rănite se afle și un copil. Accidentul a avut loc pe DN 13 E60, în localitatea Văleni. De asemenea, două persoane au rămas încarcerate. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe și echipaje de pompieri, precum și polițiștii de la rutieră.

„În jurul orei 05:00, Detașamentul de Pompieri a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe raza localității Vălenii de Acățari în care au fost implicate două dubițe de transport persoane.

La sosirea la fața locului a echipajelor noastre au constatat că, în urma accidentului, au rezultat cinci victime. Două, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viața, două de cod galben, conștiente și cooperante iar a cincea victimă, de cod roșu, inconștientă și transportată la UPU”, a declarat Adrian Bloj, ISU Mureș, la Antena 3.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI