Helmut Duckadam, discurs dur după rușinea din Danemarca. „Steaua nu mai există”. Cum a reacționat portarul Ștefan Târnovanu

Helmut Duckadam s-a dezlănțuit după dezastrul din Danemarca, unde echipa lui Nicolae Dică a pierdut cu 5-0 duelul cu Silkeborg din runda cu numărul trei din Europa Conference League. „Eroul de la Sevilla” i-a atacat dur pe cei care conduc gruparea roș-albastră. Portarul Ștefan Târnovanu a spus la finalul partidei că îi este rușine.

Helmut Duckadam, mesaj dur după Silkeborg – FCSB 5-0

FCSB s-a dus în Danemarca fără mai mulți titulari. Gigi Becali s-a gândit că este mai bine să menajeze mai mulți jucători, în speranța că echipa va avea mai multă forță în campionat. Patronul a spus că este în joc locul din play-off și a dat ordin ca duelurile din cupele europene să treacă în planul doi.

Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Silkeborg a fost un dezastru. Echipa lui Nicolae Dică a încasat două goluri în primele șapte minute și a pierdut cu 5-0.

„Eu am fost unul dintre puținii care au susținut că FCSB este Steaua. De azi, o spun cu regret, Steaua nu mai există! Cei care conduc azi FCSB și CSA și-au bătut joc de toată istoria acestei echipe de fotbal”, a scris Helmut Duckadam, pe contul său de Facebook.

Ștefan Târnovanu, devastat după Silkeborg – FCSB 5-0

Cifrele meciului sunt îngrozitoare. Silkeborg a trimis 16 șuturi spre poartă adversă, iar FCSB 7. Nordicii au trimis pe poartă de cinci ori și au marcat cinci goluri. 829 de pase reușite au avut danezii, în timp ce românii nu au izbutit decât 352. Silkeborg a inițiat 54 de atacuri, în timp ce FCSB a avut 33.

„Nu prea mai e nimic de spus, îmi pare rău pentru cum s-a desfășurat meciului. Mie îmi e rușine, nu credeam că echipa noastră poate trăi așa ceva vreodată, dar am început meciul foarte rău, am luat două goluri în primele 7 minute. În prima repriză, din 3 șuturi au dat 3 goluri, așa s-a scris soarta meciului.

Când iei 5 goluri din 6-7 șuturi, rămâne un moment trist, dezamăgitor. Asta este, mergem înainte, sperăm să facem treabă mai bună în campionat, să ne revenim. Trebuie să câștigăm în campionat, să legăm victorii pentru a ne ridica”, a declarat Ștefan Târnovanu pentru Pro Arena.

Răzvan Oaidă a fost atât de bulversat la interviurile de la finalul confruntării încât a declarat că echipa „a pregătit bine meciul”.

În celălat meci al zilei, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 pe terenul formației Slavia Praga.