Harta completă a secțiilor de votare din București. Unde poți vota în turul 2 la Alegerile Prezidențiale 2019

Harta completă a secțiilor de votare din București - Alegerile Prezidențiale 2019, turul 2

Alegerile prezidențiale, turul 2, de duminică, 24 noiembrie se apropie cu pași repezi, așadar vă prezintăm harta completă a secțiilor de votare din București, unde sunteți așteptați pentru a pune ștampila pe  unul din cei doi candidați care v-a convins că merită să ocupe fotoliul de șef al statului. În rândurile următoare veți găsi lista ce cuprinde toate secțiile amenajate în Capitală, pentru fiecare sector în parte. Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidențiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.

Harta completă a secțiilor de votare din București – Alegerile Prezidențiale 2019, turul 2

Astfel, alegătorii din Sectorul 1 pot vedea AICI secția la care trebuie să voteze, iar cei din Sectorul 2 al Capitalei pot consulta AICI lista cu secțiile unde își vor alege favoritul pentru Palatul Cotroceni. Totodată, situația exactă a secțiilor de vot destinate bucureștenilor din sectorul 3 este disponibilă AICI, în vreme ce locuitorii Sectorului 4 pot vedea AICI secțiile la care au fost arondați.

De asemenea, lista completă a secțiilor din Sectorul 5 poate fi consultată AICI, iar cea care cuprinde toate secțiile de votare din sectorul 6 este disponibilă AICI. Toți votanții trebuie să știe că nu au voie să facă în secțiile de votare campanie electorală sau să împiedice alți alegători să-și exercite dreptul garantat de Constituție, astfel de fapte constituind infracțiuni de ordin penal care vor fi pedepsite pe cale de consecință.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au rămas în cursa electorală

1. Klaus Iohannis

Actualul președinte al României candidează pentru un nou mandat de cinci ani, având parte de susținerea Partidului Național Liberal, condus de premierul Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Unde poți vota în București la Alegerile Prezidențiale, turul 2, din 2019.

Viorica Dăncilă

2. Este candidatul susținut de Partidul Social Democrat. A condus Guvernul României din ianuarie 2018, iar în luna mai 2018 a preluat șefia formațiunii politice, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Date furnizate de BEC privind cei doi candidați

Potrivit rezultatelor oficiale finale, furnizate de Biroul Electoral Central, candidatul susținut de PNL, Klaus Iohannis, a obținut 37,82% din voturile alegătorilor în turul 1 din 10 noiembrie, în timp ce candidatul PSD Viorica Dăncilă a obținut 22,26% din voturile alegătorilor.

Cei doi candidați nu s-au confruntat într-o dezbatere electorală, pentru că Iohannis a refuzat să participe, susținând că nu poate ”să legitimeze comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani”. În replică, Dăncilă a spus că Iohannis se teme de o confruntare cu ea.

Programul sectiilor de votare din tara la alegerile prezidentiale, turul 2

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI