Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, marți seara, a tras un semnal de alarmă, într-un interviu acordat celor de la Digi 24. Este vorba de numărul mare de angajați în administrație, spunând că vor exista restructurări.
În momentul de față, conform datelor furnizate de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în administrație există un surplus de aproximativ 150.000 de oameni. Astfel, Violeta Alexandru a anunțat că va proceda la o reducere a personalului din ministerul pe care îl conduce. Decizia va fi luată numai după o analiză riguroasă.
„Nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a precizat Violeta Alexandru.
Conform unor informații venite din piață, fosta guvernare PSD a adus în sistem un număr de, aproximativ, 58.000 de functionari publici, in ultimii doi ani si jumatate.
Guvernul PSD in diverse institutii ale statului, a adus oameni, 90% dintre acestia fiind incadrati in structurile centrale. Aceste date au fost furnizate de către deputatul PNL Lucian Heius.
„Costurile de funcționare ale statului român sunt prea mari. Aceasta este cea mai mare problemă cu care se confruntă România, astăzi: costurile pe de o parte și birocrația excesivă, pe cealaltă parte. Și atunci, s-au făcut primii pași pentru a reduce birocrația și pentru a reduce costurile.
Vă pot spune o cifră clară și corectă. În doi ani și jumătate guvernul PSD a încadrat că funcționari publici – 90% din acești oameni în aparatul central, 58.234 de oameni. A crescut numărul de bugetari cu acest număr. Nu este normal să fie așa ceva”, a spus atunci, intr-o conferinta de presă, deputatul liberal.
Actualul Ministru al Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul aceluiași interviu, a declarat căvor fi restructurări la nivelul ministerului pe care-l păstorește, dar și în cadrul altor instituții ale statului.
”Nu e vorba de a fi înlocuiţi total, parţial, aşa, fără nicio analiză. Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister. Urmeză ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Muncă n.r), respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r). Totul se întâmplă în paralel, dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii. Impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă”, a spus ministrul muncii.