Probleme pentru zeci de mii de pensionari. Ce veste proastă au primit chiar în primele zile ale anului

Probleme pentru zeci de mii de pensionari. Ce veste proastă au primit chiar în primele zile ale anului
Probleme pentru zeci de mii de pensionari

Noul an a început cu probleme pentru zeci de mii de pensionari. Ce veste au primit bunicii zilele acestea?

Probleme pentru zeci de mii de pensionari în primele zile ale anului. Ce veste au primit?

Probleme și întârzieri. Zeci de mii de pensionari vor primi pensiile pentru luna ianuarie cu o întârziere de câteva zile. Bunicii care primesc venitul prin intermediul Poștei Române vor avea de așteptat cu circa 5 zile în plus față de data inițială din cauza sărbătorilor de iarnă. Potrivit oficialilor CNPP, poștașii vor aduce pensiile între 10 și 20 ianuarie, iar cei care nu vor fi găsiți de ei acasă, vor trebui, ulterior, să ridice banii de la poștă, dar nu mai târziu de data de 22 ianuarie 2020.

Probleme pentru zeci de mii de pensionari. Ce veste proastă au primit chiar în primele zile ale anului
Probleme pentru zeci de mii de pensionari în primele zile ale anului

În mod firesc, pensiile se livrează între datele de 5 și 15. Acum, acestea vor întârzia în jur de 5 zile. Decalajul va fi numai în luna ianuarie. În schimb, pentru cei care primesc pensiile într-un cont bancar, această problemă nu va exista, banii fiind virați la timp.

Pensiile și punctul de pensie, în 2020

Cuantumul pensiei minime în 2020 este 704 lei, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Oficialul a menționat, în luna decembrie, că guvernul caută soluții pentru ca situația să nu rămână la acest nivel. De asemenea, Alexandru a subliniat că se fac eforturi pentru găsirea unei soluții la momentul rectificării bugetare. Mai mult, a surprins prin faptul că a devoalat o posibilă inițiativă în guvern, în ceea ce privește această problemă.

Cine va mai putea cumula pensia cu salariul?

Ministrul Muncii le-a prezentat membrilor Executivului, pe 13 decembrie, variantele sale privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, prezentând și câteva excepții. Este vorba de cei cu pensie mai mică decât salariul minim brut, anume aleșii locali și naționali, dar și judecătorii CCR. Ministrul a explicat că a făcut această propunere pentru stabilirea modului care, ”în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie și salariu în condițiile în care salariul este din sistemul public”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI