Când te gândeşti la preparatele copilăriei, cele pe care ţi le făcea mama cu mare drag, cu siguranţă îţi vine în minte şi grișul cu lapte. Dacă vrei să îl prepari şi tu atunci trebuie să afli ce ingredient secret pun gospodinele pentru un gust special. Iată o reţetă inedită de griș cu lapte.
Grișul cu lapte este unul dintre deserturile cel mai des făcute de mame pentru copiii lor. Indiferent că este servit simplu, cu dulceaţă, scorţişoară sau sos de caramel, este un adevărat deliciu. Gospodinele adevărate îţi dezvăluie ingredientul secret pentru un gust special.
Ingrediente necesare pentru gris cu lapte
Mod de preparare gris cu lapte
Laptele, zaharul şi batonul de vanilie se pun la fiert. Atunci când acest amestec dă în clocot, adaugăm în ploaie grișul şi amestecăm permanent cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe. Când compoziţia dă în fiert, se adaugă untul şi un praf de sare, apoi se lasă la foc mic, amestecând mereu, circa 15 minute sau până când grişul a absorbit tot laptele.
Se scoate batonul de vanilie. Apoi, udăm bine un castron, se toarnă grisul şi se lasă la răcorit. Răsturnăm pe o farfurie. Separat, într-o tigaie se pun trei linguri de zahăr, iar când acesta se topeşte, se toarnă peste budinca de griş, scriu cei de la Aflacum.ro.
Cu un conţinut scăzut de grăsimi, grişul este recomandat celor care vor să slăbească. Mai mult, acesta oferă sațietate, dat fiind că este făcut din grâu dur. De asemenea, îmbunătățește funcția renală, datorită conținutului de potasiu şi este o sursă bună de vitaminele E și grupa B. Ambele, după cum știm, sunt esențiale pentru o bună imunitate în fața bolilor.
Mineralele conținute de grâu, precum fosforul, zincul și magneziul, sunt benefice pentru sănătatea oaselor și a sistemului nervos.