Cea mai bună rețetă de griș cu lapte. Trucul secret pe care îl folosesc bucătarii

Cea mai bună rețetă de griș cu lapte. Trucul secret pe care îl folosesc bucătarii
Cea mai bună rețetă de griș cu lapte

Nu știi ce desert să mai pui pe masă? Încearcă gustul copilăriei și prepară această rețetă simplă de griș cu lapte. Este delicios și rapid, și poate fi servit atât la micul dejun, cât și la cină.

Cea mai gustoasă rețetă de griș cu lapte

Dacă vă plac lactatele, ori laptele în mod special, atunci chiar trebuie să încercați această rețetă delicioasă de griș cu lapte. Este ușor de preparat și o veți servi cu plăcere. Îl puteți degusta simplu, sau puteți opta pentru un strop de vanilie, ori scoțișoară, sau fructe proaspete, uscate, din compot sau dulceață.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:

  • 500 de ml de lapte integral;
  • 50 gr de girș;
  • 1-2 linguri de zahăr;
  • 1 praf de sare;
  • o lingură de smântână grasă;
  • dulceață;
  • vanilie;
  • scorțișoară (opțional).

Mod de preparare și un mic truc

Puneți laptele într-o oală la fiert, agăugați praful de sare și zahărul (o lingură cu vârf sau chiar două, dacă doriți să fie mai dulce). Adăugați vanilia și așteptați până ce laptele dă în clocot. În tot acest timp, amestecați, ușor, cu telul.

Când laptele este fiert, adăugați grișul, în ploaie. Reduceți focul la minin și amestecați pentru a nu se forma cocoloașe. Apoi, lăsați amestecul la fiert preț de cinci minute, până se îngroașă.

Adăugați smântâna și amestecați, din nou, până obțineți o compoziție omogenă. Dați la răcit, iar când veți servi desertul puteți adăuga deasupra puțină dulceață. La fel de bine puteți opta și pentru fructe proaspete, ori fructe din compot, coajă de lămâie sau portocală, sau, de ce nu, un praf de scorțișoară.

„Mare grijă că nebunul ăla de lapte se umflă și dă pe-afară! Așa că, după ce puneți grișul, amestecați continuu ca să nu se lipească și să capete gust de afumat. Din când în când, mai dați deoparte de pe foc, atunci când începe să se umfle și vedeți că vrea să dea pe-afară“, este sfatul unei bucătărese cu umor.