02 aug. 2022 | 13:52

Greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume. Puțini oameni cunosc aceste secrete

Utile
Greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume. Puțini oameni cunosc aceste secrete
În câteva sezoane, vei trece de la statutul de începător la cel de veteran!

Greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume! Conform unor date statistice, în România există mulți grădinari de legume, amatori. Nu vorbim de cei care fac afaceri din asta. Din păcate, din dorința de a avea culturi mari, se fac anumite lucruri altfel, decât normal. Cu alte cuvinte, vorbim de greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume. Este adevărat că puțini oameni cunosc aceste secrete, dar este important să știm ce avem de făcut. Nu de alta, dar așa vom avea legume proaspete, bune, și multe în grădină.

Care sunt greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume?

Dacă te gândești să îți faci o grădină de legume în curtea din spate, ar fi cazul să știi și care sunt greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume. Astfel vei economisi timp și bani evitând aceste capcane simple.

Este posibil să greșești atunci când te apuci pentru prima dată de grădinăritul legumelor. Așa cum spunea o vorbă, „Cine nu a făcut niciodată o greșeală nu a încercat niciodată ceva nou., așa și tu.

Nu că noi susținem să faceți erori care pot fi prevenite. La urma urmei, gafele  te costă timp și bani.

Așa că, având în vedere acest lucru, am căutat câteva sfaturi și care sunt pașii greșiți obișnuiți ai grădinarilor începători. După ce le-ați analizat, nu ezitați să învățați din greșelile voastre. Cu siguranță vă vor face un grădinar mai bun!

1. Preluarea prea multor sarcini

La fel cum un bucătar începător nu ar trebui să se ocupe de o cină pentru doisprezece persoane, și grădinarii începători ar trebui să limiteze fie dimensiunea grădinii, fie lungimea listei de plante. O grădină mică este distractivă, deoarece poți ține pasul cu detaliile în timp ce înveți despre locul și solul din grădina ta.

Apoi extinde aceste cunoștințe treptat, pe măsură ce mai multe plante îți captează interesul. Dacă ai în vedere un teren mare, împarte sezonul de creștere în trei părți, primăvară, vară și toamnă.

După asta apucă-te și cultivă trei plante în fiecare subsezon. De exemplu, ai putea să cultivi cartofi, mazăre și salată verde primăvara, fasole, roșii și castraveți vara, iar la sfârșitul anului să cultivi broccoli, kale și ridichi pepene verde.

2. Prea optimist în privința vremii

Zilele frumoase de primăvară ne amăgesc și ne fac să credem că ne așteaptă doar zile fericite, dar apoi vântul începe să sufle rece sau poate că o furtună de primăvară trimite grindină care pune plantele la pământ.

Cei mai mulți grădinari sunt, de asemenea, dependenți de vreme, obișnuiți să poarte în cap prognoza pe zece zile, deoarece cloștile, copertinele pentru rânduri sau tunelurile de domolire a vântului trebuie să fie la locul lor înainte de a fi necesare. Consultă sfaturile de primăvară date de specialiști. Așa știi când și ce să faci în aceste perioade.

3. Confuzii în legătură cu solul

Grădinarii au făcut, de obicei, lucrurile corecte, amendând solul cu îngrășăminte organice în saci, dar acesta este doar primul pas. Solul bogat și fertil se creează treptat, pe măsură ce ciupercile și alți locuitori ai solului se construiesc.

Între timp, pregăttește solul cu un îngrășământ organic echilibrat și o porție grămadă de compost de fiecare dată când plantezi ceva.

4. Greșelile privind lumina

Plantele sunt ființe solare care își obțin cea mai mare parte a energiei de la soare. Fiecare frunză este un colector solar, astfel încât plantele au cea mai bună creștere atunci când fiecare frunză primește toată lumina pe care o poate procesa.

Acesta este motivul pentru care grădina ta ar trebui să fie în cel mai însorit loc disponibil și de ce trebuie să subțiezi răsadurile aglomerate, astfel încât niciuna să nu fie privată de lumină.

5. Cultivarea culturilor sensibile la căldură în containere

Mulți grădinari începători cred că cultivarea legumelor în containere este mai ușoară decât cultivarea lor în pământ, ceea ce pur și simplu nu este adevărat.

Containerele au întotdeauna un efect de piticizare a plantelor, iar plantele cultivate în containere au nevoie de udare și hrănire constantă.

Temperaturile rădăcinilor din containere fluctuează zilnic, iar plantele din sezonul rece se supără în special atunci când rădăcinile lor se încălzesc prea mult.

Acest lucru nu se întâmplă în paturile adânc săpate sau acoperite cu mulci, unde temperaturile solului sunt mai constante. Pe de altă parte, plantele cărora le plac rădăcinile calde, cum ar fi ardeii și vinetele, pot crește mai bine în containere unde verile sunt răcoroase.

6. Lasarea buruienilor să pună stăpânire pe culturi

Buruienile fac parte din planul naturii de a vindeca locurile cicatrizate ale pământului și, dacă li se permite, vor pava cu verdeață orice spațiu deschis.

Nu poți permite acest lucru, pentru că buruienile vor răpi plantelor lumina, nutrienții și apa. Îngrășunatul este o realitate a vieții de grădinar, așa că erbicidează devreme și des și păstrează-ți uneltele de erbicidat ascuțite.

Concluzie

Fiecare nou efort implică o curbă de învățare, iar grădinăritul nu este diferit. Acordă-ți timp pentru a învăța cele mai bune practici de urmat.

Studiază despre plantele tale preferate și lucrează în rețea cu alți grădinari pentru a afla despre culturile și soiurile care cresc bine în zona ta. Grădina este un mare profesor.

Acum că știi care sunt greșelile pe care le fac multe gospodine cu grădina de legume, știi și ce ai de făcut. În câteva sezoane, vei trece de la statutul de începător la cel de veteran.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro