Grădinăritul poate fi o pasiune pentru unii sau chiar un mod de relaxare la sfârșitul unei zile lungi de muncă. Cu toate acestea, nu este tocmai un hobby ușor și necesită destul cunoștințe în domeniu. Iată câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți dacă abia te-ai apucat.
Indiferent dacă ai doar o plantă mică pe pervaz sau o grădină în toată regula, cu cartofi și alte legume, în spatele casei tale, ar trebui să știi că tipul de sol este foarte important și nu ar trebui ignorat.
Dacă te încadrezi printre cei care au doar câteva plante în casă, trebuie doar să te interesezi ce fel de pământ îi trebuie plantei. Pe de cealaltă parte, dacă ai de gând să plantezi semințe în pământ, este indicat să verifici nivelul de pH al pământului și să te orientezi de aici, în funcție de ce ai de gând să crești.
Indiferent de ce cumperi, semințe sau răsaduri, ar trebui să știi dinainte de ce are nevoie planta respectivă pentru a crește. Aici ar trebui să iei în calcul lucruri precum lumina, temperatura și alte informații ce au legătura cu clima. În funcție de acestea, alege cel mai potrivit loc pentru a planta ce vrei.
Unele plante sunt foarte rezistente la căldură, așa că vor face față cu brio razelor puternice ale soarelui, însă altele sunt mai sensibile, așa că va trebui să le plantezi într-un loc mai ferit de soare.
Dacă ești fanul acelui aspect luxuriant și dens al mai multor tipuri de flori în diferite culori, dând iluzia că este un petic de flori sălbatice, probabil că ești tentat să le plantezi pe toate laolaltă.
Chiar dacă din punct de vedere vizual acest lucru poate produce aspectul dorit, plantelor nu le priește să trăiască în locuri supraaglomerate. La un moment dat, cele mai dominante plante vor începe să preia zona.
Cel mai indicat este să citiți instrucțiunile de creștere a plantei pentru a afla cât spațiu are nevoie și asigură-te că le oferi atât.