Amestecul banal pentru revigorarea plantelor din casa ta. Ingredientele care le schimbă în doar două ore

Amestecul banal pentru revigorarea plantelor din casa ta. Ingredientele care le schimbă în doar două ore
Amestecul banal pentru revigorarea plantelor din casa ta. Ingredientele care le schimba in doar doua ore

Amestecul banal pentru revigorarea plantelor din casa ta. Care sunt ingredientele care le schimbă în doar două ore. Dacă simți că plantele tale au nevoie de revigorare, poți apela la un amestec realizat din două ingrediente pe care le ai și tu în casă. Aceste ingrediente au multiple întrebuințări, însă împreună au un efect pozitiv asupra plantelor.

Amestecul banal pentru revigorarea plantelor din casa ta

Amestecul banal pentru revigorarea plantelor din casa ta este format din ulei de măsline și bicarbonat de sodiu. Poate nu știai, însă uleiul de măsline ajută la cultivarea plantelor din grădini, case și terase. Uleiul de măsline este un aliat care poate rezolva mai multe probleme. Uleiul de măsline poate ajuta plantele tale prin diverse moduri în care este utilizat.

Ca pesticid

Ca să previi apariția paraziților și a insectelor pe plante, se ia o sticlă cu pulverizator, în care adaugi 70 de mililitri de ulei de măsline, un pahar cu apă și 5 grame de bicarbonat de sodiu. Se pulverizează acest amestec pe frunzele plantei, iar soluția va oferi plantei un strat protector care poate ține la distanță orice insectă.

Amestecul alungă țânțarii

Uleiul ține țânțarii departe de plante. În timpul verii, țânțarii sunt atrași de apă. Nu întâmplător, ei bâzâie în farfuriile care stau în ghivecele de flori. Ca să elimini această problemă, trebuie să torni puțin ulei în interiorul farfurioarelor, iar dacă faci asta, se va rezolva problema imediat.

 Ca tratament pentru plante

Dacă dorești să revigorezi plantele, trebuie numai să torni două să torni două sau trei linguri în pământ. Această operațiune simplă trebuie efectuată cel puțin o dată pe lună. Frunzele plantelor vor deveni strălucitoare pur și simplu udând o cârpă cu puțin ulei și trecând cu ea peste frunzele plantelor.

Bicarbonatul de sodiu pentru plante

Numeroase studii au fost efectuate pentru a studia efectele spray-urilor cu bicarbonat de sodiu. Organizația ATTRA, care ajută cultivatorii din mediul rural și agricol cu probleme de producție, dar și cu informații despre plante, a notat o serie de rezultate ale acestor teste efectuate.

S-a constatat că bicarbonatul de sodiu pe plante a avut un efect benefic în reducerea sporilor fungici. Însă cu toate acestea, rădăcinile și alte părți ale plantelor ar putea fi arse de sodiu. În plus, sodiul poate rămâne în sol și poate afecta plantele ulterioare, însă nu s-a constatat nicio acumulare gravă, fapt pentru care substanța a fost catalogată ca fiind sigură pentru plantele comestibile.