12 apr. 2022 | 21:12

Greșelile care trebuie evitate dacă ai un dormitor mic. Le-ai încercat și tu?

Utile
Greșelile care trebuie evitate dacă ai un dormitor mic. Le-ai încercat și tu?
Ce greșeli faci dacă ai un dormitor mic?

Mulți oameni vor din ce în ce mai tare să își amenajeze singuri locuința, fără sfaturile unor specialiști. Majoritatea dintre ei riscă să facă greșeli care să le coste spațiul mare pe care îl au la dispoziție. Ce trebuie să eviți în cazul în care ai un dormitor mic? Există unele obiecte pe care să nu le pui în camera principală a casei tale. Unii reușesc să reducă spațiul chiar mai mult decât ar crede.

Truc pentru casă: ce greșeli să eviți dacă ai un dormitor mic?

Mulți oameni stau la bloc în ziua de azi, iar o parte din camerele principale ale casei sunt mici. Cu toate astea, nu trebuie să te sperie un spațiu mic.

Este nevoie de puțină imaginație și de atenție la sfaturile de mai jos. Cu siguranță sfaturile și trucurile care urmează te vor ajuta dacă ai și tu un dormitor mic.

1. Nu alege un pat imens: chiar dacă te gândești la confortul tău și al partenerului, alege să cumperi un pat potrivit cât să vă întindeți în voie. Mai exact, este recomandat un pat din lateral mai mic de 60 de centimetri.

Recomandări

„Nu folosi un pat prea mare, ci unul potrivit pentru proporțiile spaţiului. Dacă vrei un pat în care te poţi lăfăi, caută unul care nu are un aspect masiv: un cadru din lemn deschis la culoare cu design minimalist sau unul romatic din fier vopsit în nuanţe de alb, gri sau crem”, recomandă arhitectul de interior Milena Ţăranu şi arhitectul Mariana Bercu. (Sursa: lovedeco.ro)

2. Rafturi masive: nu este nevoie să umpli dormitorul cu un dulap masiv pentru că vei ajunge să faci slalom printre obiecte pentru a ajunge unde dorești. Dacă nu ai spațiu, montează o bară și câteva rafturi de perete. O altă variată este să montezi o șină pe tavan și să pui o draperie peste pentru a acoperi toate obiectele.

Ce spun specialiștii despre piesele pe comandă?

3. Te limitezi la mobilierul standard: mulți cumpără rapid un sete de pat cu noptiere sau dulat pentru că arată bine și se găsește rapid în magazine.

Află că este cel mai posibil să te încurce și să-ți ocupe mult din perete. Este potrivit să iei piese separate și minimaliste pentru senzația de spațiu mai mare.

,,Realizarea pe comandă a unor piese pe măsuri specifice te ajută să beneficiezi de depozitare suficientă, fără să compromiți utilizarea corectă şi aspectul camerei”, spune specialistul.